LA BRUXELLES A INCEPUT O MANIFESTARE SUB GENERICUL „SA CUNOASTEM MOLDOVA”

Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova va desfăşura în perioada 11-13 mai în Parlamentul European de la Bruxelles o serie de evenimente de prezentare şi promovare a raioanelor din ţară, sub genericul „Discovering Moldova! Să cunoaştem Moldova!”.

Activităţile sînt organizate în parteneriat cu Parlamentul European, cu suportul eurodeputatului Andi Cristea, Preşedintele Delegaţiei Parlamentare UE-Moldova, precum şi a deputatului european Michal Boni, vicepreşedintele delegaţiei.

Directorul executiv al Uniunii Consiliilor Raionale din R. Moldova Andrei Buzatu a afirmat că principalele evenimente organizate sînt următoarele: o expoziţie de imagini/ fotografii/ tablouri şi materiale pentru promovare turistică (locuri din natură, obiective turistice etc.), o expoziţie a culturii populare tradiţionale specifice locale (port popular, meşteşugărit etc.), precum şi una cu degustare a produselor tipice locale (culinare, băuturi, conservate etc.).

Potrivit sursei citate, tot la Bruxelles va fi susţinută o conferinţă cu tema „Integrarea europeană”, după care va avea loc un cocktail cu membri ai Parlamentului European.

Fiecare Consiliu Raional participant va avea un stand pentru expunerea produselor şi a materialelor de promovare.