Kremlinul denunta afirmatiile ”destabilizatoare” facute de Biden

Kremlinul a denunţat Joi afirmaţiile „destabilizatoare” ale Preşedintelui american Joe Biden cu privire la Ucraina, care a promis consecinţe dezastruoase pentru Rusia în cazul unui atac militar asupra Ucrainei, informează AFP şi Reuters.

„Declaraţiile se repetă fără încetare şi nu contribuie cu nimic la aplanarea actualelor tensiuni. Mai mult, ele pot contribui la destabilizarea situaţiei”, a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a făcut aceste declaraţii după ce Preşedintele SUA, Joe Biden, a atenţionat Miercuri că „va fi un dezastru” pentru Rusia dacă ea se va decide să „invadeze” Ucraina.

Dacă forţele militare ruse trec graniţa cu Ucraina, aceasta va constitui o nouă invazie care va atrage „un răspuns rapid, sever şi unit” din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi, a confirmat purtătoarea de cuvînt a Casei Albe, Jen Psaki.

Ea s-a grăbit să clarifice remarcile Preşedintelui Joe Biden din timpul conferinţei de presă susţinute Miercuri, la un an de la preluarea mandatului, conform cărora Rusia ar avea mai puţin de suferit în cazul în care recurge la o „incursiune minoră” decît dacă ar întreprinde o „invazie”, o formulare confuză care a fost puternic criticată de opoziţia republicană.