Kim Jong-un se pregătește de război

Liderul Nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat exerciţii militare cu fiica sa la care au participat paraşutişti din ţară şi a cerut să se facă pregătiri complete pentru război, a relatat Sîmbătă presa de stat locală, citată de EFE.

Kim a subliniat necesitatea ca tot personalul militar să se înarmeze ferm cu voinţă puternică împotriva inamicului şi viziune profundă de luptă pentru a schimba istoria dacă izbucneşte un război”, a scris Sîmbătă agenţia de stat KCNA.

În imaginile difuzate de KNCA, Kim apare alături de fiica sa. Cei doi erau îmbrăcaţi în haine din piele: tatăl purtînd o haină de culoare neagră, iar fiica, o haină de culoare maro.
Fata a urmărit manevrele militare cu ajutorul unui binoclu, într-un alt exemplu al rolului proeminent pe care liderul Nord-coreean ar dori să-l acorde fiicei sale, notează EFE.
Tînăra a apărut pentru prima dată în presa de stat la 19 Noiembrie 2022, cînd şi-a însoţit tatăl pentru a asista la testarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM).

Actualele exerciţii ale Phenianului ar fi un răspuns la recentele exerciţii militare anuale ale Coreei de Sud şi ale Statelor Unite care s-au încheiat Joi, la capătul a 11 zile, şi care au urmărit să consolideze capacităţile militare şi de descurajare împotriva ameninţării Nord-coreene.