JUDECATORIA BALTI A DISPUS STRAMUTAREA CAUZEI MARINEI TAUBER LA CURTEA DE APEL BALTI

Judecătoria Bălți a dispus strămutarea de urgență la Curtea de Apel Bălți a cauzei civile depuse de Comisia Electorală Centrală, privind anularea înregistrării concurentei electorale Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, transmite IPN.

Potrivit judecătoarei Natalia Costaș, instanța transmite de urgență cauza civilă pentru a fi soluționată de instanța ierarhic superioară, adică de Curtea de apel Bălți.

Înainte de a fi pronunțată decizia, avocații Partidului Politic Șor au cerut strămutarea examinării cauzei la o altă instanță egală în grad, întrucît, potrivit lor, avocatul lui Nicolai Grigorișin, care e parte a procesului de judecată, ar fi finul președintelui Judecătoriei Bălți.

De dimineață, mai mulți oameni s-au adunat la un protest în fața Judecătoriei Bălți, solicitînd ca magistrații să ia o decizie corectă și să respingă solicitarea CEC. Candidata Partidului Șor, Marina Tauber, consideră solicitarea CEC drept o comandă politică a președintelui țării, Maiei Sandu.

Liderul formațiunii, Ilan Șor, le-a vorbit protestatarilor printr-o intervenție live. El a declarat că, după decizia abuzivă a Comisiei Electorale Centrale, puterea de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, a transformat Republica Moldova într-un stat totalitar.

Comisia Electorală Centrală a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber după ce a constatat folosirea fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, de cel puțin 34 260 de lei, iar în consecință, depășirea maximă a plafonului stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Sursa: IPN