”JOS GUVERNAREA”, DAR ”SUS” CE SI CINE?

Impostura politică a Opoziției

Este pentru prima dată, în istoria Republicii Moldova, cînd absolut toate partidele parlamentare din Opoziție pot fi identificate și acuzate, pe drept, de impostură politică. Aici este vorba numai și numai despre constatări analitice de bun simț, nicidecum despre tentative de atac la persoană sau de denigrare cu rea credință a partidelor despre care vom vorbi. Ne referim, firește, la PPDA, PAS, Pro Moldova și Partidul Șor.

Inițial, PPDA părea să devină un partid al clasei sociale de mijloc revoltate în fața nelegiuirilor săvîrșite de către odiosul mafiot Vladimir Plahotniuc și complicii lui politici și interlopi. Începuse să aibă o popularitate chiar apreciabilă. Asta s-a întîmplat pe fondul exploatării cu pricepere a slăbiciunii ușor manevrabile a unor moldoveni, la fel cum a procedat și Vlad Filat în anii 1998-2009, 2010. Mai întîi, se știe, Andrei Năstase a creat o platformă civică, transformată ulterior în partidul care există astăzi. O mare parte din simpatia de care se bucura PPDA era o consecință a faptului că Năstase dădea semne că este adeptul unei identități partinice delimitată de orice orientare geostrategică și geopolitică partizană în exces în raport cu România, Rusia și UE.

Deruta intenționată cu colectările publice de bani pentru că, chipurile, Platforma și partidul de mai apoi ar fi săraci a fost doar o strategie de marketing politic. Scopul acestei strategii și participarea la proteste împotriva lui Plahotniuc, alături de socialiști și Usatîi, a fost acela de a-și delimita propria-i imagine, în percepția publică, de fost apărător juridic și asociat cu ”celebrii” fugari Victor Țopa și Viorel Țopa, despre care s-a tot afirmat că au stat la baza finanțării PPDA. Pînă la urmă, Năstase a fost îngenuncheat nu de asocierea lui cu cei doi Țopa, care-s din același aluat ca și Plahotniuc, ci de Maia Sandu.

Din clipa în care socialiștii și Igor Dodon le-au oferit guvernarea Maiei Sandu și lui Năstase, am descoperit cu toții că ei nici pe departe nu au reușit să devină politicieni autentici ori măcar la nivel mediu. Ei au încercat să aducă ”nivelul străzii protestatare” la nivelul politic superior al unui Guvern și Parlament care se respectă. Într-un final, prin abuzuri și chiar ilegalități, Sandu, deliberat, și-a provocat demiterea Guvernului pe care-l conducea. Aceasta a fost a doua lovitură cruntă aplicată lui Năstase. Prima fusese aceea cînd, prin tertipuri cu sondaje ireale, l-a forțat pe Năstase să renunțe în favoarea ei la candidatura pentru Președinție.

La ora actuală, PPDA și Năstase și-au desăvîrșit în totalitate calitățile de impostori politici. Fiind total rupți de realitate, de tot ceea ce înseamnă prioritățile vitale ale unei Țări, ale instituțiilor Statului și ale cetățenilor, neavînd o cultură politică obligatorie, măcar de nivel mediu, Năstase și PPDA vînd cel mai deșănțat populism, vorbesc ”în numele poporului care i-a ales” și au transformat Parlamentul în strada insalubră din care ei strigau ”Jos!” și înaintau cele mai absurde pretenții.

”În numele poporului care a ales doar 11 deputați pentru PPDA”, Năstase are pretenția să i se ofere guvernarea ”fără nici un fel de condiții sau obligații față de o majoritate parlamentară care trebuie să-l voteze ca pe un salvator”. Măsura imposturii acestui partid mai e dată și de ipocrizia cu care dorește să îi fie votat Guvernul în Parlament. Aici este vorba despre dorința de a fi votat tocmai de către acei deputați din sistemul mafiot al lui Plahotniuc împotriva căruia luptase. Observăm, așadar, că Năstase are nevoie tocmai de voturile acelor deputați ai lui Candu și Șor care au transformat o parte din Parlament în casă de toleranță. Unde-i moralitatea minimă și respectul lui Năstase față de cei care și-au dat votul pentru PPDA doar pentru că era adversarul politic înverșunat al lui Plahotniuc și Șor? Ca să-l vadă distrus definitiv pe Năstase, și în perspectiva alegerilor prezidențiale, e foarte posibil ca Sandu să spere ca PPDA să primească, într-un final, guvernarea minoritară. Dorește acest lucru, dar parcă nu ar vrea ca și PAS să voteze alături de Candu și Șor, dorindu-și, tainic, meschin și imoral, ca să fie cumpărați cît mai mulți deputați din PDM și chiar PSRM.

PAS este un partid căpușă, un partid artificial, unul creat pe principii corporatiste occidentale și popularizat virtual prin sondaje de opinie publică dintre cele mai ireale. De aici și impostura care caracterizează acest partid și pe Maia Sandu! Înainte ca acest partid să fie creat, la un post de televiziune, cînd a fost întrebată dacă își va înființa un partid, Sandu a spus că este extrem de dificil, imposibil, iar asta pentru că e nevoie de foarte mulți bani. Mai apoi, s-au găsit ”foarte mulți bani” și a înființat PAS. Impostura acestui partid derivă și din aceea că, în general, și-a creat o identitate fictivă prin transferul ”imaginii protestatare” de la PPDA la PAS, fără ca acesta din urmă să fi făcut ceva aproximativ acțiunilor stradale coordonate de Năstase. Lovitura decisivă a dat-o atunci cînd și-a adjudecat dreptul de a fi candidat unic, din partea Blocului ACUM, la prezidențiale, în defavoarea lui Năstase.

Acum, oficial, Sandu candidează la alegerile prezidențiale din 1 Noiembrie. Asta înseamnă încă un cui aproape decisiv în ”sicriul politic” al lui Năstase. Năstase e sprijinit din exterior de către actualii guvernanți de la București, în spatele cărora stau sigur serviciile secrete. În spatele Maiei Sandu stau nu numai structuri politice românești controlate de către serviciile secrete complice cu Plahotniuc, dar și anumite structuri occidentale. Umilința prin care vor trece acești impostori politici va atinge apogeul atunci cînd Maia Sandu, cel mai probabil, o să ajungă în turul doi, cînd ”pariorii secreți ai lui Plahotniuc de la București” le vor ordona ”pionilor” Năstase și Octavian Țîcu să o susțină în turul doi pentru a-l înfrînge pe Dodon în favoarea lui Plahotniuc, nu a Maiei Sandu. Ea, ca impostor politic autentic, s-ar mulțumi cu funcția decorativă de Președinte, din care ori ar demisiona, ori își va provoca, la fel ca și atunci cînd a fost premier, demiterea.

Prin absurd, dacă Sandu ar ajunge Președinte cu ajutorul banilor investiți de către Plahotniuc, cu intervenția serviciilor secrete române prin mobilizarea moldovenilor cu cetățenie română, ea va fi tot o Primă Doamnă-Domnișoară singură, fără sprijin popular și fără o susținere majoritară în Parlament. Mai devreme sau mai tîrziu, impostura doare!

Despre impostura politică a Partidului Pro Moldova și a Partidului Șor nu sînt prea multe noutăți de notat întrucît toate sînt binecunoscute. Aceste două partide impostoare au la temelia lor cadavre, crime financiare grave, atentate la siguranța națională a Țării, cele mai cumplite trădări și cele mai nemiloase atentate la adresa moralei și spiritului civic colectiv al moldovenilor. Putem spune că impostura lor politică este de-a dreptul criminală din start, atîta timp cît la baza consolidării lor stau mafioții Plahotniuc și Șor, cei care au furat moldovenilor miliardul de euro cunoscut, nenumărate alte miliarde necunoscute publicului larg, aeroportul, Air Moldova și multe, multe alte averi neprețuite ale Statului.

Aceasta-i Opoziția parlamentară impostoare care cere demisia Guvernului și a Președintelui Țării!

Mihai CONŢIU