Joe Biden: ”Avem deja sancţiuni, însă luăm în considerare sancţiuni suplimentare”, a declarat preşedintele democrat, care deja l-a declarat pe Vladimir Putin responsabil de moartea lui Navalnîi

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat Luni că "ia în considerare" sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei lui Vladimir Putin, la trei zile după moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, informează AFP, scrie Agerpres.

"Avem deja sancţiuni, însă luăm în considerare sancţiuni suplimentare, da", a răspuns jurnaliştilor preşedintele democrat, care deja l-a declarat pe Vladimir Putin "responsabil" de moartea lui Navalnîi, anunţată Vineri într-un penitenciar din regiunea arctică.

SUA şi Uniunea Europeană aplică deja mai multe serii de sancţiuni împotriva Moscovei de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 Februarie 2022.
Sîmbătă seara, preşedintele Biden i-a declarat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că este "încrezător" în continuarea ajutorului militar american pentru Kiev, în prezent blocat de Camera Reprezentanţilor din Congres.

Senatul SUA, majoritar democrat, a aprobat o nouă anvelopă de 60 de miliarde de dolari asistenţă militară pentru Ucraina, asistenţă pe care Kievul o cere în mod disperat SUA şi aliaţilor occidentali.

Însă şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Mike Johnson, refuză orice vot asupra proiectului.

Preşedintele Biden a mai asigurat Luni că "va fi bucuros" să discute cu Johnson, ale cărui poziţii sunt influenţate de fostul preşedinte Donald Trump, favorit detaşat al alegerilor primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din Noiembrie.

Donald Trump cere să fie aprobată în Congres o înăsprire a legislaţiei privind imigraţia, înaintea oricărui ajutor financiar pentru Ucraina.

"Modul în care ei (republicanii) întorc spatele ameninţării pe care o reprezintă Rusia, modul în care ei întorc spatele NATO şi obligaţiilor noastre este pur şi simplu şocant", a afirmat preşedintele Biden, în campanie pentru a fi reales preşedintele SUA.