JIGODISMUL AUR SI ANALFABETISMUL JURNALISTIC AL PRO TV CHISINAU

În ziua de 4 Iulie, blocul socialiștilor și comuniștilor a organizat un marș electoral prin Capitală. Dornici de reclamă electorală și disperați că nu vor trece pragul electoral și vor deveni cadavre politice autentice, cei de la AUR, avîndu-i în frunte pe ratații și violenții politicieni Chirtoacă, Munteanu și junele Bilețchi, au încercat, cu violență, să blocheze marșul legal amintit. Mai mult decît atît, Chirtoacă, efectiv ca un scelerat dement, s-a năpustit asupra fruntașilor coloanei cu intenția de a-i agresa fizic pe Dodon și Voronin. Așa cum era și firesc, forțele de ordine au intervenit pentru a obstrucționa această acțiune cu reale implicații penale.

În seara aceleiași zile, a intrat în joc analfabetismul jurnalistic al celor de la Știrile Pro TV Chișinău, care i-au transformat tendențios pe cei trei agresori în victime ale forțelor de ordine și ale participanților la marș. În plus, reportajul cu pricină a debutat cu imagini filmate de la marșul modest al așa-zisului Congres Civic în frunte cu Mark Tkaciuk și Igor Muntean. Astfel, jigodismul ciomăgarilor din AUR a fost preluat de Pro TV Chișinău, transformîndu-l într-un Altar ori o Golgotă pentru borfașii politici. Mai jos de atît nu știm cum poate să decadă acest post de televiziune ai cărui angajați nu cunosc absolut nici o limbă la nivelul unui absolvent de opt clase!

Ca să înțelegeți mai bine manipularea publicistică golănească a acestui post în cazul reflectării incidentului penal amintit, vă oferim, sugestiv, pentru comparație, un exemplu plastic!

Comunicat de presă al MAI: ”În seara zile de 4 Iulie, în jurul orei 22,30, în parcul Valea Morilor, tînărul Narcis Bilețchi, în vîrstă de 27 de ani, a violat-o pe M. S. în vîrstă de 49 de ani. Violatorul a fost reținut de către forțele de ordine ajunse la fața locului după consumarea violului și în urma strigătelor de ajutor ale nefericitei victime. Tînărul a fost plasat în arest preventiv și este cercetat penal”.

Reportaj al Pro TV Chișinău despre întîmplarea descrisă: ”În seara zilei de 4 Iulie, în jurul orei 22,30, 3 polițiști ai Ministerului de Interne controlat politic de către Igor Dodon și Vladimir Voronin l-au brutalizat pînă l-au umplut de sînge și l-au arestat pe tînărul Narcis Bilețchi, în vîrstă de 27 de ani, acuzîndu-l că a violat-o pe M. S. în vîrstă de 49 de ani.

Reportera noastră Maniana Curleșteanu, aflată la fața locului, ne-a comunicat să tînărul Narcis Bilețchi a declarat că este persecutat politic deoarece este un membru extrem de activ al AUR, negînd categoric că ar fi violat-o pe persoana în cauză. Într-un interviu pe care ni l-a oferit în exclusivitate, M. S. a declarat că nu a fost vorba de nici un viol autentic, iar asta și pentru că nu a ajuns la orgasm. Totodată, presupusa victimă acuză MAI de politizarea excesivă a unei tentative erotice nefinalizate. M. S. declară că nu a fost viol, ci doar o tentativă liber consimțită de a finaliza un contact, dar care a eșuat din cauza intervenției criminale a polițiștilor exact în momentul în care tînărul Narcis Bilețchi, oarecum emoționat, nu avea apte decît degetele, iar asta doar la intrare. Jos mafia politizată a MAI, a strigat M. S. în încheierea interviului oferit în exclusivitate pentru Pro TV Chișinău!”.

Oleg BRATU