JAPONIA - CROATIA 1-1 (1-3 D.L.D.). EUROPENII TRIUMFA LA LOVITURILE DE DEPARTAJARE

Croația s-a impus în fața Japoniei după loviturile de departajare, 1-1 (3-1 d.l.d.), și a reușit calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Meciul a început cu o echipă asiatică mai energică, care a și marcat în prima repriză. Maeda a profitat de o fază fixă executată scurt, care a adus mingea la picioarele atacantului în careu, iar fotbalistul lui Celtic a înscris cu un șut pe jos.

Partea a doua a adus o altă agresivitate din partea Croației, care a ieșit mai montată de la cabine după discursul lui Zlatko Dalic. Ivan Perisic, jucătorul lui Tottenham, a egalat cu o lovitură de cap de la aproximativ 14 metri.

Finalul partidei nu a mai cunoscut mari ocazii de gol, iar meciul a mers în prelungiri. Acolo, cea mai bună șansă a fost semnată de Mitoma, de la Japonia, însă Livakovic a fost la post.

Portarul croat a fost eroul echipei sale și la loviturile de departajare, acolo unde le-a interzis golul de trei ori niponilor. Astfel, Croația s-a impus și merge în sferturile Cupei Mondiale.

Sursa: digisport.ro