IUBITI AMERICA, EA VĂ VA ASIGURA SOARTA INDIENILOR

Triburile indiene din America au fost cucerite rapid şi distruse de către băştinaşii din Insulele Britanice din cauza ca nu au fost uniţi si s-au duşmănit între ele.

Acum am învăţat din gura lui Obama că Statele Unite, americanii în general, reprezintă o naţiune unică, cu alte cuvinte - "rasa superioara". Respectiv, alte naţiuni cum ar fi moldoveni, ruşi şi alţii constituie rasa inferioară, adică aceiaşi indieni.

Şi dacă este aşa, atunci trebuie bine sa ascultăm şi sa executam sfaturile unchiului Sam, fără de care nu vom supravieţui, vom pieri. Şi noi aceste sfaturi le executăm din timpurile URSS care a fost distrusa prin sfaturile americane. Cu toate acestea, doar acum a devenit clar că poporul nu a avut de cîştigat nimic. Prin sfaturile lor s-a distrus industria şi agricultura. Colhozuri mari care lucrau foarte bine şi cu succes, prin intermediul programului american "Pamînt", s-au transformat în gospodării mici, la nivelul secolelor trecute, cu rentabilitate scăzuta, ceea ce a dus la ruinarea multora. Este cunoscut faptul că în Statele Unite sînt rentabile numai întreprinderile mari agricole mecanizate. In aşa mod, la noi au apărut pămînturi abandonate, iar ţăranii şi copiii lor au început să se împrăştie în întreaga lume, în căutarea unei vieţi mai bune. Probabil că SUA a dat sfaturi şi lui Mircea Snegur să întreprindă o aventură militară împotriva populaţiei din stînga Nistrului în anul 1992. Noi cunoaştem faptul că fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin a urmat sfatul ambasadorului Statelor Unite de a nu semna Memorandumul Kozak privind federalizarea Republicii şi de a nu se consulta cu privire la această problemă nici cu Parlamentul, nici cu poporul prin organizarea unui referendum, bazîndu-se, probabil, că va rezolva problema prin presiune militară sau economică. Ostilitatea faţă de Rusia, care nu a permis distrugerea "separatiştilor teribili" sau să-i forţeze să se supună prin metodele nedemocratice şi agresive prin implicarea NATO, a dus la o pierdere parţială a pieţei din Rusia, care a agravat şi mai mult criza din agricultură şi industria prelucrătoare, şi, prin urmare, în ţară. Iubirea banală a Europei şi NATO, din prima zi a independenţei şi pînă în prezent, în nici un fel nu contribuie la economia Moldovei şi creează dificultăţi în mişcarea spre piaţa rusă şi CSI. Iar piaţa din Rusia şi CSI este o piaţă de bază, fără de care economia moldovenească va fi în criză constantă, deoarece Republica pierde venituri şi impozite. Încercările de a cuceri piaţa europeană din timpurile lui Snegur, Voronin şi pînă în prezent nu au avut succes şi nu vor avea niciodată deoarece Moldova nu va putea înlocui fermierii europeni cu cultura lor înaltă în agricultură. Cotele sărăcăcioase pe care ni le oferă Europa sînt foarte, foarte mici.

Dar, întrucît Statele Unite ne îndeamnă per noi şi pe Ucraina să meargem în Europa, cine se va gîndi că acest lucru este o absurditate?!

De ce SUA dă sfaturi periculoase "ţărilor prietenoase", iar pe cele neprietenoase pur şi simplu le bombardează şi le răstoarnă puterea legitimă? Motivul este simplu - SUA doreşte să distrugă toţi concurenţii atît prietenoşi cît şi neprietenoşi şi pentru aceasta toate metodele sînt bune. Popoarele analfabete care nu cunosc legile economice ascultă aceste sfaturi şi ulterior aduc ţara lor la degradare. SUA promovează în întreaga lume "democraţia", adică puterea mulţimii analfabete. Mulţimea aceasta alege aceleiaşi lideri analfabeţi sau necinstiţi, care se gîndesc numai la buzunarele lor proprii şi pun în pericol însăşi existenţa statului. În acest mod a fost distrusă Uniunea Sovietică şi o mare parte din economia sa. America se bucură, dar nu se opreşte aici. Continuă sa facă totul ca popoarele din fosta URSS care într-o anumită măsură au conştientizat greşelile lor, sa nu încerce să reînvie această ţară şi să nu coopereze economiile lor pentru a deveni competitive pe piaţă. Este clar ca despre reînvierea Uniunii Sovietice nu mai putem vorbi, este foarte puternica boala naţionalismului. Dar Statele Unite se tem de orice uniune economică competitivă şi doresc să domine în întreaga lume pentru totdeauna. Sub pretextul susţinerii "democraţiei", acestui "sacru cal troian", Statele Unite înarmează în state suverane persoane false sau grupuri de opoziţie mici neprietenoase pentru a menţine acolo haos şi de a învinui puterea legitimă de totalitarism, în cazul în care puterea ia măsuri pentru eliminarea acestor grupări paramilitare. Acesta şi este motivul pentru invazia în aceste state pentru instalarea regimului SUA. Aşa au fost atacate mai multe tari - Vietnam, Panama, Cuba, Iugoslavia, Irak şi Libia. Acest lucru nu s-a întîmplat în Siria numai din cauza ajutorului din Rusia, dar ameninţarea intervenţiei SUA şi sateliţilor săi de partea grupărilor radicale islamice mai rămîne. Motivele acestui comportament sînt clare - de a suprima orice potenţial concurent sau adversar prin metode necinstite, de a şterge de pe faţa pamîntului "popoarele inferioare" cu propriile lor mîini şi prin cheltuieli minime ale SUA şi de a lăsa pe planetă doar "miliardul de aur". Statele Unite ale Americii, prin intermediul diplomaţiei sale se deplasează spre piaţa europeană, inclusiv cu produse modificate genetic. Cu cît mai multe tări vor intra în sfera lor de influenţă, cu atît mai bine va fi pentru Statele Unite. Prin aceasta şi prin obiective strategice de a distruge adversarul principal - Rusia - se explică "grija" Statelor Unite pentru Ucraina şi Moldova. Ajutorul financiar si FMI - este o încercare de a îngloda ţara în datorii. Toate reformele în Moldova şi Ucraina reprezintă un efort de a face pe placul creditorilor, dar nu cu gîndul la popor şi ţară. În cazul în care ne pasă de ţară, trebuie de avut mai întîi grijă de piaţă pentru produsele noastre. Nici un fel de investiţii nu vor ajuta daca nu există locuri pentru comercializarea producţiei.

Imposibilitatea de a întelege aceste condiţii elementare de către oameni şi conducători este o nebunie, care circa peste douăzeci de ani va aduce la distrugerea ţării şi revenirea la Evul Mediu. Spre acest rezultat pe noi ne conduce şi Platforma nouă pro-europeană "Demnitate şi Adevăr". Ţara va avea demnitate doar atunci cînd ea va trăi în folosul producţiei sale, şi nu va cerşi de la Statele Unite şi FMI ca recompensă pentru lucruri rele făcute la adresa Rusiei. Această platformă se gîndeşte probabil prin intermediul Europei sa realizeze visul său cum ar fi "Unirea", care, de asemenea, nu va permite prosperitatea economică, precum şi integrarea europeană. SUA răspîndeşte în întreaga lume "democraţia" pe care ei singuri nu o au. In Statele Unite, ţara este condusă nu de oameni, nu de "democraţie", dar de "gangsterii de producţie", miliardari precum Trump şi complexul militar industrial. Atunci cînd lucrurile preşedintelui ales de către popor nu corespund intereselor lor, el este ucis. Ucid şi candidaţii la preşedinţie. Printre acestea au fost fraţii John şi Robert Kennedy şi mulţi alţii (vedeţi Wikipedia). În Statele Unite sînt ucişi şi pur si simplu oameni cu autoritate care vorbesc adevărul în public despre America şi afacerile ei. Muzicianul renumit John Lennon a fost ucis de către un agent CIA pentru următoarele cuvinte: "America este o ţară mare şi ea are un număr mare de fanatici care sînt gata de a perverti ceva ... Războiul din Vietnam este ilegal din orice parte te-ai uita!."

Şi alţi mari personalităţi, dar şi cetăţeni respectabili care au dorit să spună adevărul despre faptele murdare ale acestei ţări au fost pedepsiţi. Bradley Mening - deţinut timp de 35 de ani în închisoare. Edward Snowden s-a refugiat în Rusia. Toţi sînt ameninţaţi cu închisoarea din SUA pe termen lung. Punerea în aplicare cu succes a unei astfel de "democraţie" americană am văzut în Ucraina. Acolo ucid şi ard cu "cocktail-uri Molotov" orice persoană care nu este de acord cu naziştii. O pedeapsă mai puţin severa este bătaia şi aruncarea în containerele de gunoi. În Republica Moldova la fel există susţinători ai unei astfel de "democraţii". Ei s-au arătat în bătaia cu poliţişti cu pietre şi au dat foc la Parlament în anul 2009. Pînă la crime în masă încă nu s-a ajuns, dar sub protecţia Europei şi Americii poate ajunge. Protecţia aceasta poate fi văzuta în asistenţa reală a evenimentelor din Ucraina, închiderea canalului TV de opoziţie NIT, în restricţionarea sau interzicerea canalelor TV ruseşti în Moldova şi Ucraina, susţinută de încălcări periodice ale Constituţiei Republicii Moldova condusa de Alianţa si complicitatea de fapt în furtul a trei bănci moldoveneşti. Sistemele de plăţi electronice sînt situate în Statele Unite ale Americii. SUA urmăresc mişcarea banilor în întreaga lume, după finanţarea terorismului, monitorizează corespondenţa on-line prin internet, ascultă telefoanele liderilor şi politicienilor europeni. Însă este foarte ciudat că nu găsesc urme ale operaţiunilor bancare din Moldova. America şi Europa nu se ruşinează de minciunile şi frazeologia goală evidente, de balansarea pe marginea unui alt război mondial. Ne surprinde ipocrizia Alianţei conducătoare din Moldova, a noului guvern.

Pe 31 martie 2016 Parlamentul adoptă Declaraţia de neutralitate, dar deja pe 4 mai în ţară au intrat trupele americane. Cum se pot uita la aceasta potenţialii parteneri de pe piaţa de Est, sau Rusia, care are o anumită obligaţie faţă de securitatea regiunii transnistrene? Romantica pro-europeană sau pro-românească a întunecat mintea multora. Cu acest fapt este necesar să luptam şi, desigur, prin mijloace democratice, să nu existe posibilitatea de a stabili dictatura fascistă, pe care cu siguranţă o va sprijini atît Europa, cît şi Statele Unite. Dictatura deja există, din moment ce, în ciuda protestelor masive, guvernul nu doreşte să organizeze nici un fel de alegeri anticipate sau un referendum cu privire la alegerea vectorului în politica economică.

Pavel AVERKIN