ITALIA ARE UN NOU ATAŞAT MILITAR ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În cadrul unor întrevederi cu conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale, Ambasadorul Italiei la Chişinău, Enrico Nunziata, l-a prezentat pe noul ataşat militar italian în ţara noastră, generalul de brigadă Salvatore Esposito.

În cursul întrevederii ministrul Apărării, Valeriu Troenco l-a felicitat pe Salvatore Esposito cu prilejul desemnării în funcţie, exprimîndu-şi convingerea că în perioada mandatului său relaţiile de cooperare militară se vor dezvolta pe un trend ascendent.

Ministrul Apărării a specificat că Italia a susţinut constant procesul de reformă a instituţiei de apărare, contribuind activ la realizarea obiectivului strategic al armatei moldoveneşti de a participa cu contingente militare în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii. „Asistenţa logistică oferită de Italia în cadrul misiunii KFOR merită recunoştinţa noastră. Apreciez efortul şi implicarea personală a domnului ambasador Nunziata şi a colonelului Giovanni Cazzorla, care au făcut posibilă participarea Armatei Naţionale într-o asemenea operaţiune”, a spus Valeriu Troenco.

La rîndul său, Enrico Nunziata a declarat că Republica Moldova poate conta pe susţinerea Italiei în parcursul său european. Totodată, oficialul a apreciat prestaţia militarilor moldoveni detaşaţi în cadrul Task Force a misiunii italiene KFOR.

Noul ataşat militar al Italiei în Republica Moldova este licenţiat în ştiinţe strategice, ştiinţe internaţionale şi diplomatice şi în inginerie civilă. Generalul de brigadă Salvatore Esposito a deţinut diverse funcţii de comandă în Statul Major al armatei italiene şi a participat în misiuni externe, printre care şi KFOR.

Colaborarea militară moldo-italiană a fost iniţiată în 2006.

Sursa: Moldpres