ISRAELUL A ANUNȚAT CĂ ARMISTIȚIUL CU HAMAS A FOST PRELUNGIT

Armata israeliană a anunțat că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea armistițiului dintre Israel și Hamas, potrivit CNN. Aceasta este a doua prelungire a armistițiului inițial de patru zile, care a început vineri. Armistițiul a dus la eliberarea a 70 de israelieni în temeiul acordului. În schimb, 210 palestinieni au fost eliberați din închisorile israeliene, au declarat oficialii.

 

Netanyahu spune că nu va avea loc o încetare completă a focului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri că o încetare completă a focului nu este luată în calcul și că forțele sale vor lupta „pînă la sfîrșit”, transmite BBC.

„De la începutul războiului, mi-am stabilit trei obiective: eliminarea Hamas, eliberarea tuturor ostaticilor noștri și asigurarea faptului că Gaza nu va mai fi niciodată o amenințare pentru statul Israel. Aceste trei obiective rămîn în picioare”, a spus Netanyahu într-un comunicat.

El a spus că eliberarea a zeci de ostatici a fost o „realizare foarte mare”.

„În ultimele zile am auzit o întrebare: După încheierea acestei etape a eliberării ostaticilor noștri, Israelul se va întoarce la luptă? Răspunsul meu este un da fără echivoc. Nu există nicio situație în care să nu ne întoarcem la luptă pînă la sfîrșit. Aceasta este politica mea. Întregul cabinet de securitate este în spatele ei. Întregul guvern este în spatele ei. Soldații sînt în spatele ei. Oamenii sînt în spatele ei - exact asta vom face”, a mai spus Netanyahu.

 

Atac armat în Ierusalim: Cel puțin doi morți și opt răniți

Un atac armat a avut loc, joi dimineață, în Ierusalim. Două persoane au murit, iar alte opt au fost rănite.

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav. Imagini de la fața locului, filmate de martori, arătă oameni care alergau în timp ce în fundal se auzeau împușcături.

Potrivit Poliției israeliene, doi teroriști au deschis focul într-o stație de autobuz. Aceștia au fost împuşcaţi de forțele de ordine care au intevenit la fața locului. Cel puțin unul dintre răniți este în stare critică.

Sursa: digi24.ro