Iranul ameninţă Israelul cu o reacţie ''mult mai puternică''

Preşedintele iranian, Ebrahim Raissi, a avertizat, Duminica aceasta, că reacţia ţării sale va fi "mult mai puternică" în caz de "comportament imprudent" al Israelului, după atacul iranian fără precedent întreprins în timpul nopţii, informează AFP, scrie Agerpres.

"Pedepsirea agresorului a fost realizată", a anunţat Raissi într-un comunicat, adăugînd că "dacă regimul sionist sau susţinătorii săi dau dovadă de un comportament imprudent, ei vor primi un răspuns decisiv şi mult mai puternic".

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat, Duminica aceasta, că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului "şi-a atins toate obiectivele", precizînd totodată că nici un centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene. El a afirmat că cele două ţinte principale au fost "centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare" pentru atacul ce a distrus la 1 Aprilie Consulatul iranian de la Damasc, precum şi "baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35" care au bombardat Consulatul.

Represaliile de Sîmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.