Intra Primaria Chisinaului in faliment?

Primăria Chișinăului condusă se cel mai nepriceput edil din istorie, Dorin Chirtoacă, dă buzna în noul an 2017 cu datorii de peste 100 de milioane de lei. Aflăm acest lucru de la șefa direcţiei Finanţe a Primăriei, Veronica Herţa, dintr-un  comunicat  făcut în cadrul ședinței serviciilor Primăriei. 

„La ziua de astăzi nu pot spune expres care este suma restanțelor înregistrate către agenții economici care au prestat servicii către municipalitate. Suma exactă nu o cunosc. Probabil depășește 100 de milioane. Soldul mijloacelor la data de 1 Ianuarie 2017 depășește cu puțin 20 de milioane de lei”, a declarat Herţa. Ați citit bine! Da, ditamai șefa de direcție habar nu are care-i suma exactă a restanțelor!

Față de această realitate, Dorin Chirtoacă, cel care patronează de vreo 10 ani debandada din Primărie și din Chișinău, a declarat următoarele: „În cazul în care au fost cheltuielile nejustificate, fără supărare, o să aplicăm sancţiuni. În 2017 vom practica modalitatea veche – cu două săptămîni înaintea începerii lunii următoare, se prezentau cheltuielile şi ulterior se efectuau. Toate subdiviziunile să prezinte dispozițiile de aprobare a cheltuielilor. Eu am o propunere: efectuam doar cheltuieli curente şi acelea la mine, în lunile imediat următoare, şi după vedem. Cu 20 de milioane în cont şi mai mult de 100 datorie, ceea ce se rostogoleşte de ani de zile. Chestiunea asta cu trăitul pe datorie mie nu-mi place.”

A înțeles cineva ceva din cele îngăimate de Chirtoacă? Nici usturoi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase! Păi, dacă revine la modalitatea veche, atunci cine dacă nu el este vinovat de eșecul modalității noi, care firește că e o inițiativă a lui?

Dacă tot se fac bilanțuri, de ce nu spune Chirtoacă și Heța cît au de plătit chișinăuienii și în cîți ani la datoriile externe făcute de primar pentru doar achiziționarea troleibuzelor europene cumpăratedin Belarus? Cînd Chirtoacă a dat dispoziție ca pe spatele acestor troleibuze să scrie „Stimați chișinăuieni, este meritul dumneavoastră”, la asta se gîndea, în sinea lui, dar nu le-a spus-o oamenilor! În concluzie, cînd o să ne anunțe Chirtoacă despre falimentul Primăriei pe care o conduce?