Intr-o analiza, britanicii afirma ca Rusia infiinteaza o noua formatiune militara a fortelor terestre pentru razboiul din Ucraina

În analiza de Miercuri dimineață a frontului, Ministerul britanic al Apărării transmite că Rusia înființează o nouă formațiune militară a forțelor terestre pentru războiul în Ucraina.

Potrivit Londrei, comandanții ruși continuă foarte probabil să se confrunte cu prioritățile operaționale multiple ce țin de consolidarea ofensivei în Donbas și de consolidarea apărării împotriva contraatacurilor ucrainene anticipate din Sud.

Britanicii spun că, pentru a sprijini „operațiunea militară specială din Ucraina”, Rusia a înființat aproape sigur o nouă formație majoră de forțe terestre, Corpul 3 de Armată (3 AC), care are cartierul general în Mulino, regiunea Nijni Novgorod.

Se pot înrola bărbații cu vîrsta de pînă la 50 de ani și doar cu studii medii, mai spune Guvernul de la Londra, care mai precizează că politicienii regionali ruși au confirmat că potențialilor recruți li se oferă bonusuri în numerar profitabile.

Un corp de armată rusă este format de obicei din 15-20.000 de soldați, dar probabil că va fi dificil pentru Rusia să aducă 3 AC la această capacitate, avînd în vedere nivelul limitat de entuziasm popular în privința voluntariatului pentru lupta în Ucraina, a mai subliniat Ministerul britanic al Apărării.

Britanicii mai precizează că 3 AC este puțin probabil să fie decisiv pentru campania rusă în Ucraina.