Ingrozitor! Copil de 8 ani, calau ISIS. Momentul in care executa un prizonier a fost filmat

O înregistrare video în care un creștin nigerian este executat de un copil-soldat a fost publicată de „agenția de știri” AMAQ a ISIS, potrivit The Guardian Nigeria.

„Nu ne vom opri pînă cînd nu vom răzbuna tot sîngele vărsat”, este avertismentul minorului, care nu pare să aibă mai mult de 8 ani, înainte de a-l ucide pe prizonierul nigerian.

Folosirea copiilor-călăi este o practică comună a jihadiștilor, în scopuri propagandistice, numindu-i pe minori „puii Califatului”.

Imaginile greu de privit au fost preluate și de SITE Intelligence Group, o organizație care urmărește activitatea grupărilor jihadiste. Rita Katz, cofondatoarea organizației a declarat că "imoralitatea ISIS este fără margini".

Filiala din Africa de Vest a Statului Islamic s-a format după ce o facţiune s-a despărţit de grupul islamist nigerian Boko Haram, în 2016. Luna trecută, 11 prizonieri creştini au fost ucişi de teroriştii ISWAP la Borno, în ziua de Crăciun, scrie Mediafax. Un videoclip difuzat atunci îi înfăţişa pe cei 13 ostatici, dintre care se crede că 10 erau creştini şi trei musulmani.

ISWAP a afirmat că doi prizonieri au fost cruţaţi, iar ceilalţi 11 au murit pentru a răzbuna uciderea liderilor Abu Bakr al-Baghdadi şi Abul-Hasan Al-Muhajir, din Irak şi Siria.

Preşedintele nigerian Muhammadu Buhari i-a îndemnat pe cetăţeni să nu se lase segregaţi de religie. „Nu trebui să îi lăsăm pe terorişti să ne dezbine, întorcîndu-i pe creştini împotriva musulmanilor. Aceşti ucigaşi barbari nu reprezintă islamul sau milioanele de musulmani din întreaga lume”, a declarat el la acea vreme.