INFRACŢIONAL

O femeie din Străşeni a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru escrocherie

O locuitoare a raionului Străşeni a fost condamnată la opt ani de detenţie pentru escrocherie. Aceasta a înşelat şapte persoane, cărora le-a promis că-i poate scăpa de farmece şi blesteme.

Procuratura din Rezina a stabilit că, în vara anului trecut, „escroaca a intrat în şapte gospodării din raioanele Rezina şi Şoldăneşti şi îi convingea pe stăpîni că posedă puteri magice şi îi poate ajuta să scape de blesteme”. Astfel, prin înşelăciune, inculpata a obţinut de la victime bani, bunuri şi bijuterii din aur, estimate la peste 91 mii de lei.

Potrivit procurorilor, anterior, inculpata în vîrstă de 46 de ani a mai fost trasă la răspundere penală pentru comiterea unor infracţiuni similare. De această dată, instanţa de judecată a privat-o pe inculpată şi de dreptul de a exercita activităţi în domeniul medicinii netradiţionale şi psihologiei pe un termen de cinci ani. Prin aceeaşi sentinţă, femeia a fost obligată să le achite victimelor prejudiciul material cauzat în sumă de peste 91 de mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

Numărul persoanelor care nu respectă regulile de aflare la frontieră s-a dublat

Circa 400 de persoane nu au respectat regulile de aflare în punctele de trecere a frontierei de stat de la începutul anului 2014, numărul fiind aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, cel mai recent caz a fost semnalat pe 21 octombrie în punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi (rutier). Un moldovean de 27 de ani, care se afla la volanul unui automobil înmatriculat în Bulgaria, a intrat pe teritoriul punctului de trecere fără permisiunea poliţistului de frontieră.

În acest sens, poliţiştii de frontieră au solicitat colaboratorilor vamali să efectueze un control asupra mijlocului de transport. Ca rezultat, în regiunea cutiei de viteză a maşinii au fost depistate mai multe pachete cu ţigări, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din Uniunea Europeană.

Tînărul a fost amendat cu 400 de lei. De la începutul anului curent au fost documentate 364 de cazuri de nerespectare a regulilor de aflare în punctele de trecere a frontierei de stat. Anul trecut au fost înregistrate 151 astfel de cazuri şi amendate 176 de persoane.

Sursa: Moldpres