INCA 20 DE ZILE DE AREST LA DOMICILIU PENTRU ALEXANDR STOIANOGLO

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu, pe un termen de 20 zile, aplicată în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Decizia a fost luată astăzi, la demersul procurorului desemnat de CSP, Victor Furtună, transmite IPN.

Alexandr Stoianoglo este în arest la domiciliu din 8 octombrie. Acum trei zile, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşire a atribuţiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcţie a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizaţiei de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deşi în privinţa procurorului se efectua o urmărire penală, iar, potrivit legii, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizaţiei.

Alexandr Stoianoglo mai este acuzat abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat. Pe toate capetele de acuzare pledează nevinovat.

Ca urmare a unei sesizări a preşedintei Maia Sandu, activitatea lui Alexandr Stoianoglo este evaluată şi de către o comisie constituită de Consiliul Superior al Procurorilor, care urmează să-i dea o notă activităţii. Dacă nota va fi nesatisfăcătoare, Alexandr Stoianoglo va putea fi demis.

Sursa: IPN