In ziua de 13 Decembrie, Franta va organiza o conferinta a donatorilor pentru acoperirea necesitatilor civile ale Ucrainei

Franţa va organiza, pe 13 Decembrie, la Paris, o reuniune pentru colectarea de fonduri în sensul acoperirii necesităţilor civile ale Ucrainei pe durata Iernii, anunţă Ministerul de Externe de la Paris, citat de cotidianul Le Monde, informează mediafax.

„Vom organiza o conferinţă pentru susţinerea rezistenţei civile ucrainene”, în scopul identificării de soluţii pentru a răspunde nevoilor Ucrainei pe durata Iernii, a comunicat Ministerul de Externe de la Paris.

„Un accent special va fi pus pe furnizarea de materiale de primă necesitate şi pe reconstrucţia infrastructurii esenţiale, mai ales cea energetică”, precizează Quai d’Orsay.

„Reuniunea va avea şi obiectivul de a stabili metode de lucru şi a crea o reţea formată din reprezentanţii Ucrainei şi cei ai grupurilor donatorilor pentru a asigura coerenţă între necesităţile poporului ucrainean şi capacităţile de susţinere ale comunităţii internaţionale”, subliniază Ministerul de Externe de la Paris.