In Germania, a fost dejucata o lovitura de stat

Autorităţile din Germania au arestat 25 de presupuşi membri şi susţinători ai mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului, a anunţat, Miercuri, un purtător de cuvînt al Procuraturii Federale, transmit dpa, Reuters şi AFP. Alte 27 de persoane sunt anchetate, fiind bănuite de apartenenţă la grupare, potrivit agerpres

Poliţia desfăşura Miercuri raiduri în 11 din cele 16 landuri germane, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva extremiştilor, a menţionat purtătorul de cuvînt. Arestările de suspecţi au avut loc inclusiv în Austria şi Italia.

Ministrul Justiţiei, Marco Buschmann, a menţionat, pe Twitter, o „largă operaţiune antiteroristă, sub bănuiala că era prevăzut un atac armat împotriva organelor constituţionale”.

Mişcarea Cetăţenii Reich-ului este alcătuită din mai multe grupuri mai mici, denumite „Confederaţia Reich-ului german” sau „Regatul Germaniei”, şi are circa 21.000 de adepţi, conform estimărilor serviciilor de informaţii.

Membrii acestei mişcări nu acceptă legitimitatea statului german, refuză frecvent plata impozitelor şi acumulează arme ilegale, avînd ca obiectiv răsturnarea ordinii de drept şi fără a exclude recurgerea la violenţă în acest scop, potrivit Procuraturii.

Suspecţii sunt acuzaţi că pregătesc, cel puţin de la sfîrşitul lui Noiembrie al anului trecut, acţiuni conforme cu ideologia grupării.

Un purtător de cuvînt al serviciului de contrainformaţii militare MAD a precizat că între suspecţi se numără şi un soldat, membru activ al Comandamentului forţelor speciale (KSK) al Bundeswehr, precum şi mai mulţi rezervişti.

Casa militarului şi baraca sa din cadrul unităţii militare Graf Zeppelin, din landul Baden-Württemberg, au fost percheziţionate în cadrul raidurilor anunţate Miercuri.