In fata lui Usatii, Maia Sandu a dat proba umilintei supreme

Vă puteți convinge și singuri cît de mincinoasă, fățarnică și moartă după Putere este!

Mihai CONȚIU

Oricine dorește, se poate convinge, singur, că afirmațiile care urmează sunt absolut adevărate, că reflectă o realitate în care Maia Sandu demonstrează cît este de lașă, mincinoasă, nedemnă și capabilă de umilințe dintre cele mai rușinoase doar pentru a ajunge la Putere. În plus, această femeie-politician dă dovadă că nu are nimic sfînt, iar asta și în raport cu neomarxismul occidental promovat de Corectitudinea Politică, fie și prin participarea ei efectivă la marșurile de susținere a homosexualilor și lesbienelor, care doresc legalizare căsătoriilor între persoane de același sex, să aibă dreptul legal de a înfia copii etc. Aceștia vor să distrugă nu doar familia tradițională, sistemele de Sănătate și Educație, Cultura și adevărurile științifice, ci și Bisericile și absolut toate tradițiile creștine!

În urmă cu ceva timp,  Maia Sandu a fost invitată în emisiunea ”Punctul pe azi” de la TVR Moldova. Cu acest prilej, a afirmat, clar, răspicat, ca un angajament responsabil, de onoare, aproape ca un jurămînt de credință, că ”niciodată nu va admite vreo colaborare cu Renato Usatîi și partidul lui, iar asta și pentru că acesta și cu Plahotniuc decideau pe cine să omoare sau pe cine să lase în viață”. La insistențele moderatorului emisiunii, Maia Sandu a repetat cu convingere și apăsat acest angajament solemn  al ei. Această emisiune, de multă vreme, s-a viralizat deja pe Facebook și pe alte rețele de socializare.

Cu toate acestea, ajungînd deja în turul doi al alegerilor prezidențiale, Luni, 2 Noiembrie, Maia Sandu s-a umilit ca cel din urmă cerșetor, sunîndu-l, la telefon, pe Usatîi, căruia i-a solicitat o întrevedere pentru negocierea sprijinirii candidaturii ei de către acest aventurier politic periculos. Pentru ca umilința ei să fie cît mai vizibilă, Usatîi a avut grijă ca să dea publicității imediat milogirea Maiei Sandu.

Față de acest demers, celebrul jurnalist român Ion Cristoiu a făcut o declarație, pentru Agenția Mediafax.ro, în care, printre altele, a spus: ”Pe locul 3 se află Usatîi despre care mulți spun că este prorus, dar oricum e pro-bandit. (…) În consecință, în turul 2, Maia Sandu, ca să poată să cîștige, are neapărată nevoie de voturile lui Usatîi. Maia Sandu va ajunge celebra președintă pro occidentală care va ajunge la putere cu ajutorul lui Usatîi, care sigur va cere şi el, şi o va face în public. Preferabil ar fi ca Maia Sandu să nu ajungă președintă decît să ajungă cu voturile lui Usatîi”, a spus Cristoiu.

Marți, 3 Noiembrie, Sandu s-a întîlnit cu Usatîi. Acesta, în stilu-i banditesc, stăpîn pe sine, prin declarația făcută după întrevederea solicitată de Sandu, nu doar că a umilit-o pe ea, personal, ca pe o prostituată politică, dar i-a umilit efectiv și propriul partid, PAS, iar prin extensie și pe toți cei care au votat-o.

Astfel, ca un autentic stăpîn al jocului, Usatîi a spus că i-a cerut Maiei Sandu și așteaptă ca, în zilele ce urmează, echipa PAS să-i prezinte un mecanism prin care crede că poate declanșa alegeri parlamentare anticipate.

Acum puneți în oglindă pretențiile ”elitiste”, cu aere de ”femeie rafinată și educată la școli înalte”, ale Maiei Sandu, față de atitudinea de golan politic, de tip interlop, a lui Usatîi! În ceea ce-l privește pe Usatîi, sigur că se simte îndreptățit să procedeze astfel și îl înțeleg. În fond, el este chiar partenerul pe care Sandu și toți susținătorii ei îl merită Acesta-i nivelul, iar Usatîi știe că toți sunt de teapa lui, indiferent de universitățile absolvite.

În realitate, Sandu s-a dus să-i cerșească lui Usatîi susținerea, nu invers. Fără să-și dea seama, Sandu nu doar că vrea să reîntoarcă în Țară ”regimul Plahotniuc”, ci și lumea criminală de pînă în anii 2000-2001! Să nu uităm, totuși, că Vlad Filat a adus-o în politică, dar și că, după arestarea fostului ei șef, a fost membră a Guvernului controlat de către Plahotniuc! Asta în vremea cînd acel Guvern vota ca să acopere furtul miliardului cu bani din buzunarele moldovenilor!

Pe acest fond periculos pentru Țară, prietenii de la Vest ai Maiei Sandu, inclusiv Plahotniuc, aplaudă ”o nouă cale europeană pentru Republica Moldova”! Prin ea! Exact ca și în 2009! Ciudat ”mire politic” și-a ales această aparent firavă femeie-politician lipsită de orice scrupul! Tot pe seama unor posibile viitoare suferințe ale moldovenilor! Ca și Plahotniuc!

Nistor Grigore 04.11.2020 - 08:34

Dodon inca presedinte si datorita voturilor lui Usatîi.