IGOR DODON, ZINAIDA GRECEANII SI ION CHICU AU PARTICIPAT LA SEDINTA SAPTAMINALA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămînală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

Oficialii au făcut bilanțul activității conducerii Republicii Moldova pentru săptămîna anterioară. Șeful statului a menționat faptul că rectificarea bugetului în rezultatul adoptării celor patru proiecte social-economice de importanță majoră urmează să intre în vigoare după promulgarea acestora de către Președintele țării.

În context, conducerea țării a comunicat despre desfășurarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale și a construirii celor 16 platforme industriale în centrele raionale ale Moldovei, ceea ce va contribui la crearea locurilor de muncă și dezvoltarea economică regională.

Părțile au abordat și problema pandemică, reiterînd faptul că în pofida dinamicii pozitive în Moldova în ultimele două săptămîni, a fost luată decizia de a prelungi starea de urgență în sănătatea publică din cauza situației îngrijorătoare la nivel regional și mondial. De asemenea, s-a menționat faptul că unele țări au reintrodus măsurile de restricționare, iar noi trebuie în continuare să respectăm normele sanitare.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova