IGOR DODON SI ALEKSEI MILLER AU DISCUTAT DESPRE COOPERAREA IN DOMENIUL LIVRARILOR DE GAZE RUSESTI PENTRU CONSUMATORII DIN MOLDOVA

La Sankt Petersburg, a avut loc o întrevedere de lucru dintre Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi Preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”, Aleksei Miller.

Părţile au discutat situaţia actuală din cadrul relaţiilor de cooperare în domeniul livrărilor de gaze rusești pentru consumatorii din republică şi tranzitării acestora pe teritoriul Moldovei spre ţările din Europa. Interlocutoriiau dat o apreciere pozitivă perspectivelor de dezvoltare a colaborării.

„Regret măsurile neprietenoase din partea Guvernului Moldovei din ultimele zile, care riscă să pună sub semnul întrebării nişte acorduri foarte promiţătoare privind livrările de gaze pentru Republica Moldova. Totuşi, sînt convins că dialogul va fi continuat”, a menţionat Igor Dodon.

Notă: Volumul livrărilor de gaze ruseşti către consumatorii din Republica Moldova a constituit, în anul 2016, circa 3mlrd. metri cubi.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM

Virginia Filip 04.06.2017 - 20:11

Lasa ca are grija Dodon sa repare relatiile cu Rusia. Stie sa stea bine in genunchi Dodon, si sa-l ierte Putin.O sa-i mai dea putine resurse Putin, cat i se scurge printre degete si iar vine Dodon in tara si se lauda cu relatiile pe care le are el cu tara vecina si mai ales cu Putin.