IGOR DODON, DECLARATII DUPAINCHIDEREA SECTIILOR DE VOTARE

Candidatul independent la funcția de presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon face primele declarații de presă după închiderea secțiilor de votare.

Igor Dodon a făcut declarații de presă imediat după închiderea secțiilor de votare. Întîi de toate, acesta a mulțumit tuturor moldovenilor pentru prezența mare la vot. 

„Vreau să mulțumesc tuturor compatrioților mei, care au dat dovadă de responsabilitate și mobilizare masivă astăzi. Avem o prezență mai mare decît acum patru ani, cînd am învins în cel de-a doilea tur. Avem o participare foarte mare în diasporă, și în Est, și în Vest. Avem o participare destul de înaltă și în stînga Nistrului”, a declarat Dodon. 

Igor Dodon spune că este optimist referitor la rezultatul alegerilor. 

„Calculele noastre arată că conducem la o diferență destul de mare în interiorul țării, fără diaspora și fără regiunea transnistreană. După numărarea voturilor vom veni cu declarații suplimentare”, a mai spus Dodon. 

Acesta mai spune că este pregătit pentru orice scenariu: și pentru victorie, dar și pentru o înfrîngere. Dodon a făcut și în îndemn pentru toți cetățenii, dar și clasa politică. 

„Alegerile s-au terminat. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. Eu chem toată lumea la calm, liniște. Noi avem nevoie de pace în Republica Moldova. Noi nu avem nevoie de destabilizare. Indiferent cine va obține cel mai mare număr de voturi, începînd cu ziua de mîine contează ce se va întîmpla în Republica Moldova. Ce facem în Parlament, cum aprobăm bugetul pentru anul 2021, cum aprobăm politica fiscală”, a mai spus candidatul la funcția de președinte al țării. 

În calitate de lider al Partidului Socialiștilor, Dodon a îndemnat toată clasa politică să se concentreze asupra așteptărilor cetățenilor. 

„Eu sînt gata să trag linia. Să fiu în dialog cu toate partidele responsabile din Parlament pentru a decide cum ne mișcăm mai departe”, a concluzionat Igor Dodon. 

Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurămîntului. Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vîrsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat. Ultima dată, șeful statului a fost ales la sfîrșitul anului 2016, cînd candidatul din Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, a cîștigat alegerile. Adversarul său a fost liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu. Igor Dodon a depus jurămîntul pe 23 decembrie 2016.

Sursa: sputnik.md