IGOR DODON: DACA NU SE AJUNGE LA FORMAREA UNEI COALITII, SA FIM GATA DE ANTICIPATE

Dacă nu se ajunge la formarea unei coaliții dintre PSRM și PDM, țara trebuie să fie gata de alegeri anticipate, afirmă președintele Igor Dodon. Șeful statului a precizat că negocierile sînt la o primă etapă, zilele trecute a avut loc o întrevedere a liderilor celor două partide.

Igor Dodon spune că actualul guvern, care este unul minoritar, nu poate exista prea mult, de aceea s-a ajuns la situația cînd trebuie să se ia o decizie. „Dacă se ajunge la formarea unei coaliții, atunci avem stabilitate pentru următorii doi-trei ani. Dacă nu se ajunge, trebuie să fim gata de alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor după ședința conducerii de vîrf a țării.

La această etapă, spune președintele, cele două partide discută principiile acordului de coaliție, care conține puncte de politică internă și politică externă. Dacă se semnează acordul, partidele trebuie să înainteze președintelui propuneri pentru remanieri guvernamentale.

PSRM și PDM au anunțat, săptămîna trecută, despre inițierea discuțiilor privind constituirea unei coaliții de guvernare.

Sursa: IPN