IGOR DODON A PARTICIPAT LA SEDINTA FRACTIUNII PARLAMENTARE A PSRM

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat astăzi la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM. Șeful statului a solicitat o consultare cu socialiștii pe mai multe subiecte care îngrijorează cetățenii: lipsa acțiunilor și a rezultatelor în domeniul economic și social, creșterea îngrijorătoare a criminalității și o reducere dramatică a siguranței cetățenilor, reformarea justiției și modul în care poate fi consolidată stabilitatea politică în țară.

În primul rînd, Igor Dodon a cerut socialiștilor să inițieze și să insiste pe formarea cît mai rapidă cu Blocul ACUM, a coalițiilor în teritoriu, inclusiv în Consiliul Municipal Chișinău. Ulterior, șeful statului și-a expus îngrijorările legate de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului și a constatat împreună cu fracțiunea socialiștilor că se impun schimbări cît mai rapide în garnitura guvernamentală.

De asemenea, s-a discutat despre reforma justiției, șeful statului mulțumindu-le socialiștilor pentru că au susținut toate proiectele de pînă acum și i-a încurajat să manifeste această abordare constructivă și pe viitor.

În același timp, părțile au trecut în revistă problemele apărute în domeniul respectiv, care pun în pericol credibilitatea reformării justiției, respectiv modul în care s-a încercat de către unii reprezentanți politici din Guvern, influențarea rezultatului comisiei pentru selectarea procurorului general, dar și criticile aduse de Comisia de la Veneția conceptului de reformare a justiției. „Sînt derapaje care trebuie luate în serios și am cerut fracțiunii PSRM să sprijine Guvernul să le depășească și să nu permită sub nicio formă politizarea reformei justiției sau folosirea acestei reforme ca element de PR sau manipulare a societății”, a subliniat șeful statului.

Totodată, Președintele Republicii Moldova a remarcat faptul că urmează să aibă noi consultări pe aceste teme cu diferite categorii ale societății și să vină cu propuneri concrete pentru ca instituțiile statului să devină mai eficiente și să se ocupe prioritar de rezolvarea problemelor cetățenilor.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova