IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU ANDREI NAZAROV SI BORIS TITOV

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Andrei Nazarov, viceprim-ministru interimar al Republicii Bașcortostan, copreședintele Organizației Obștești ruse "Delovaia Rossia" și cu Boris Titov, reprezentant special al Președintelui Federație Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor.

Oaspeții se află în Moldova cu prilejul participării la Forumul Economic Moldo-Rus. Șeful statului a salutat prezența lor în Moldova, apreciind înalt cooperarea stabilită cu partenerii ruși pe parcursul ultimilor ani în domeniul comercial-economic. Totodată, Președintele țării a reiterat că datorită eliminării de către Rusia a taxelor de import pentru mai multe categorii de mărfuri moldovenești, volumul livrărilor către Federația Rusă, în primele șase luni ale anului 2019, a crescut cu 30-40%.

Igor Dodon a salutat interesul businessului rus pentru dezvoltarea afacerilor în țara noastră și disponibilitatea de a investi în economia Moldovei. Șeful statului a dat asigurări că autoritățile din Moldova vor depune toate eforturile în vederea creării unui mediu atractiv pentru toți investitorii care vin în țara noastră, inclusiv cei din Rusia. În context, oficialii au discutat despre implementarea mai multor proiecte comune. De asemenea, Președintele RM a exprimat interesul pentru preluarea experienței Rusiei în crearea instituției ombudsman-ului de afaceri.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, la care participă circa 1000 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia reprezintă o platformă eficientă pentru creșterea atractivităţii investiţionale a Republicii Moldova şi stabilirea unui parteneriat în domeniul afacerilor şi a investiţiilor de lungă durată cu Federaţia Rusă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova