IGOR DODON A ANUNTAT CU CE PARTIDE PSRM ESTE GATA SA FACA O COALITIE IN ACTUALUL PARLAMENT

În actualul Parlament, PSRM va face coaliție doar cu PDM, PAS și cu Platforma DA. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Politica” de la TV8.

Președintele a mai spus că socialiștii în acest Legislativ nu vor face alianță cu transfugii și Partidul lui Ilan Șor.

“Noi sîntem gata să ne așezăm la o masă de discuții cu cei de dreapta. Niciodată nu am exclus un astfel de scenariu. Fără o înțelegere dintre PSRM și PAS nu poate fi dizolvat actualul Parlament”, a declarat Igor Dodon.

 

“Lui Plahotniuc și Candu le este convenabil un președinte ca Maia Sandu pentru a scăpa de răspundere penală”

Pentru Andrian Candu și nănașul său (Vladimir Plahotniuc n.r.) le este convenabil ca Maia Sandu să fie președinte al țării, pentru ca așa le va fi mai simplu să scape de justiție pentru fărădelegile săvîrșite. Afirmația a fost făcută de Igor Dodon, potrivit căruia, Candu o susține și o ajută pe Sandu deoarece știe că o va putea influența să nu fie judecat.

”Candu o apără acum aprig pe Maia Sandu și încearcă să o ajute. De ce? Pentru că în toți acești ani, pînă noi nu am luat frîiele puterii, în noiembrie 2019, nimeni nu s-a ocupat serios de ei, de Candu, nănașul său. Dar după ce a venit procurorul general independent desemnat de mine imediat a fost pus sechestru pe activele de peste hotare ale lui Plahotniuc. Lor le este convenabil ca Maia Sandu să fie președinte pentru că așa cred că le va fi mai simplu, pentru că ea este un politician slab, pentru că atunci cînd trebuia să apărăm Aeroportul, Maia Sandu s-a întîlnit cu Rothschild. Acest lucru a fost confirmat și de fostul ministru al Economiei. Candu la fel s-a întîlnit anul trecut cu Rothschild în Israel. Văd cum acum ei depun eforturi și fac tot posibilul ca să crească șansele Maiei Sandu pentru victoria la prezidențiale”, a declarat Igor Dodon.

Amintim, Andrian Candu și ”Pro Moldova” au anunțat că o va susține pe Maia Sandu la scrutinul prezidențial.

 

“Eu înțeleg că diaspora este supărată pe mine pentru că am cerut în pandemie să achite polița, dar așa noi ajutăm medicii”

Diaspora este supărată pe conducerea țării pentru că pe timp de pandemie au fost obligați să cumpere polița medicală, atunci cînd vin în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Igor Dodon.

Totodată, președintele spune că și-a asumat acest risc, deoarece trebuia să-i ajute pe medicii, care luptă pe prima linie cu virusul COVID-19.

Igor Dodon a reiterat că așteaptă Diaspora acasă și că în cel de-al doilea mandat de Președinte va propune un șir de proiecte pentru ca moldovenii, care se află la muncă peste hotare, să dorească să revină acasă.

 

“Am propus două dezbateri, dar Maia Sandu a acceptat doar una. Posibil se teme”

Igor Dodon spune că regretă faptul că Maia Sandu a acceptat să participe doar la o dezbatere din cele două propuse. „Posibil se teme”, a comentat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că dezbaterea va avea loc miercurea viitoare.

Amintim că Maia Sandu candidatul PAS la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a acceptat doar una din cele două dezbateri propuse de Igor Dodon pe teren neutru. Staff-urile candidaților urmează să discute detaliile tehnice.

Igor Dodon a propus că dezbatere poate avea loc la Academia de Studii Economice din Moldova, instituția pe care au absolvit-o cei doi concurenți electorali.

Totodată, la aceste dezbateri pot fi prezenți și doi analiști independenți care să le modereze, unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă.