IARĂȘI DESPRE ”IMUNITATEA” BANDITULUI ȘOR

Cîtă putere de influență mai are încă Rusia în Republica Moldova?

Autor: Mihai CONȚIU

Săptămîna trecută, ca să demonstreze că-și poate permite orice, că poate sfida Statul Republica Moldova cum vrea el, banditul penal și fugar Ilan Șor a declarat că urmează să ajungă la Putere în Republica Moldova. Cu entuziasm, o serie de publicații au preluat declarațiile ”filantropului” (chiar așa au scris!) Șor, care au fost transmise în direct pe rețelele sociale despre care ”SIS nu are habar”.

Astfel, acest bandit mafiot și inamic al Statului Republica Moldova, dar și aliat al Rusiei lui Putin a spus: ”Am pregătit un plan solid. Nu am nevoie de permisiunea nimănui. Am tot ce îmi trebuie. Sunt convins că echipa mea va ajunge la putere.” El a mai subliniat faptul că ”partenerii săi de afaceri sunt dispuși să investească 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea Moldovei, profitînd de poziția sa strategică ca punct geopolitic între Est și Vest”. Totodată, acest nemernic ”s-a angajat să transforme țara într-o națiune dezvoltată și prosperă”.

În realitate, după ”modelul Plahotniuc”, Șor își dorește transformarea Republicii Moldova într-un paradis fiscal pentru toți mafioții lumii, sub protectorat rusesc.

Deja nu mai țin minte de cîte ori am tot scris cu revoltă despre libertatea și imunitatea de care se bucură Șor pe rețelele de socializare. Dat fiind cazul lui penal, SIS ar fi obținut cu ușurință eliminarea lui din aceste spații, la fel cum au procedat în cazul lui Iurie Roșca. Cineva acolo, SUS, îl iubește pe Șor, îi asigură imunitate, în speranța că el, Plahotniuc și sculele politice rusofile moldovenești vor pune Țara la dispoziția Kremlinului, prin ”alegeri libere și democratice”.

Constatînd aceste libertăți de care se bucură Șor pe rețelele sociale, nesațul cu care revoltător de multe site-uri îi multiplică ”binefacerile” cu care blagoslovește acest popor furat, prăduit de el pînă la sînge, dar ”anesteziat” cu resturi din jafuri naționale, nu putem să excludem foarte posibila realitate că tentaculele Kremlinului sunt profund infiltrate în cam toate instituțiile decizionale ale Statului moldovenesc.

Dacă Israelul nu-l extrădează și îl lasă să circule nestingherit în Rusia, Țară inamică în contextul războiului Hamas-Israel, atunci e limpede că autoritățile care ar trebui să-l suprime, așa cum sugeram mai sus, se simt încurajate să fie suspect de îngăduitoare cu el, mai ales că banii lui murdari continuă să circule spre ”țintele lui mituite” din Republica Moldova.

Așa este, ”nașule SIS”? Mă înșel, ”doamnă Procuratură”?