HRISTOS A INVIAT, BUCURATI-VA!

ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, spune că Învierea Domnului și Dumnezeului risipește frica și alungă întristarea, pogorînd asupra umanității pacea și bucuria, lumina și iubirea. „Mă adresez cu purtare de grijă părintească celor de acasă și celor din afara hotarelor țării: să avem inimile pline de nădejde, de credință și de dragoste în Iisus biruitorul morții și slujind aproapelui, tuturor celor suferinzi”, menționează Mitropolitul în pastorala sa de Paști din acest an.

„M-a dus Dumnezeu cu gîndul la aceste cuvinte ale Apostolului Pavel, ca la unele spuse prin inspirația Duhului Sfînt, pentru întărirea și încurajarea în credință și nădejde către Domnul în timpuri de prigoane, ispite și necazuri ale credincioșilor din toate popoarele și generațiile, ca să le aduc în inimile voastre, acum cînd ne aflăm toți în fața acestei înfricoșătoare pandemii și avem nevoie, poate mai mult ca oricînd, de întărirea duhovnicească ce izvorăște din ele”, se spune în pastorală.

„Prăznuirea Slăvitei Învieri a Mîntuitorului nostru, în aceste condiții de pandemie, cînd bisericile sînt goale, ne duce cu gîndul la Mormîntul găsit gol de Apostolii și Mironosițele ce-L căutau pe Cel mort și rămăseseră nedumeriți, căci nu știau ,,cine L-a luat și unde L-a pus”. Acum bisericile sînt goale de noi, dar nu de Hristos, de aceea nu trebuie să fim goi duhovnicește și în afara Bisericii lui Hristos, ci să avem căutarea lăuntrică a Lui”, spune Mitropolitul Vladimir.