Hamas: ”Considerăm operaţiunea militară desfăşurată de Iran împotriva entităţii sioniste ocupante un drept natural”

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a calificat Duminică atacul iranian cu peste 300 de drone, rachete balistice şi de croazieră lansat Sîmbătă împotriva Israelului "un drept natural şi un răspuns meritat", informează EFE.

"Noi, în cadrul Mişcării de Rezistenţă Islamică (Hamas), considerăm operaţiunea militară desfăşurată de Republica Islamică Iran împotriva entităţii sioniste ocupante un drept natural şi un răspuns meritat la crima de a ataca Consulatul iranian din Damasc", a declarat grupul armat într-un comunicat.

În total, şapte membri ai Gărzii Revoluţionare şi şase sirieni au murit în bombardamentul atribuit Israelului asupra Consulatului iranian din Damasc de la 1 Aprilie, pentru care, aşa cum se întîmplă de obicei în acest tip de cazuri, Israelul nu şi-a revendicat responsabilitatea.

Hamas a cerut, de asemenea, restului ţărilor arabe, "popoarelor libere ale lumii şi forţelor de rezistenţă din regiune" să-şi continue sprijinul pentru "libertatea şi independenţa" poporului palestinian, cu referire la războiul pe care Israelul îl poartă în Fîşia Gaza şi care s-a soldat pînă acum cu peste 33.600 de morţi în peste şase luni de conflict.