Hamas a revendicat atacul din Ierusalim şi îndeamnă la o ”escaladare a rezistenţei"

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat atacul armat care a făcut trei morţi şi mai mulţi răniţi Joi la Ierusalim şi a îndemnat la o "escaladare a rezistenţei" împotriva Israelului, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Fraţii Mourad Nemr (38 de ani) şi Ibrahim Nemr (30 de ani) (...), membri ai brigăzilor Ezzedin al-Qassam din Sur Baher", un cartier din Ierusalimul de Est, "s-au sacrificat întreprinzînd o operaţiune care a ucis trei colonişti şi a rănit alţii", afirmă ramura armată a Hamas într-un comunicat.

Poliţia israeliană a confirmat că cei doi atacatori, doi fraţi din Ierusalimul de Est, au fost lichidaţi la locul atacului.

Trei persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite, între care trei grav, Joi dimineaţa, într-un atac cu armă de foc asupra unei staţii de autobuz, în Vestul Ierusalimului, potrivit unui nou bilanţ al Poliţiei israeliene, care iniţial anunţase doi morţi.
Acest atac întreprins de "doi locuitori din Ierusalimul de Est" ocupat şi anexat de Israel, survine în timp ce armistiţiul dintre Israel şi mişcarea Hamas din Fîşia Gaza a fost prelungit Joi dimineaţa cu încă o zi, totalizînd pînă acum şapte zile.