HAI S-O FACEM TOT IN FUNDUL CURTII!

Recunoștință supremă față de conducerea supremă!

Guvernarea ”oamenilor buni” a reușit cîteva performanțe absolut fantastice despre care PAS nu vorbește, nu se laudă că le-a rezolvat fără să le fi promis electoral națiunii iubitoare. Această tăcere aristocratică, de un bun simț dumnezeiesc, se datorează sublimei modestii care-i caracterizează pe absolut toți liderii reprezentativi omenoși din PAS și dispuși să recurgă la sacrificiul suprem pentru bunăstarea și prestigiul națiunii.

Avem cu ce ne mîndri! Guvernarea ”oamenilor buni” a adus Republica Moldova la același nivel cu Germania și Italia. Rețineți că aici e vorba despre Țări membre ale Uniunii Europene din care Republica Moldova nu face parte, nici n-o prea interesează și, deci, nu are nevoie să mai depună eforturi atîta timp cît bani de acolo tot se mai scurg printre degetele Bruxellesului! Despre ce-i vorba?

La o populație de peste 83 de milioane de locuitori, în Guvernul Germaniei există 13 Ministere. În cel al Italiei, Țară cu o populație de peste 61 de milioane de locuitori, există tot 13 Ministere. Chiar dacă populația Republicii Moldova se situează deja sub trei milioane de locuitori, guvernarea ”oamenilor buni” a dus Țara în rîndul celor două amintite prin crearea a tot 13 Ministere. Asta înseamnă grijă pentru cetățean și iată de ce!

Spre deosebire de nemți și italieni, moldovenilor le revin procente mai mari din fiecare Minister și ministru, pe cap de locuitor adică. Una-i să împarți procentele din Spînu sau Litvinenco la 3 milioane, alta-i să le împarți la 60 sau 80 de milioane! V-ați prins? Unui neamț, de exemplu, dintr-un ministru de-al lui, nu-i revine atîta cantitate de carne și materie cenușie de care are parte un moldovean din trupul lui Spînu sau Litvinenco!

Sigur, vor veni unii cîrcotași și vor spune că Republica Moldova e campioană la numărul WC-urilor (closetelor, de fapt, căcăstoarelor) din fundul curții sau în aer liber. N-au înțeles nimic pînă acum din modul sănătos de viață al moldovenilor. Cum să-l compari pe frustratul ăla de neamț ori italian ce-și face nevoile în spații închise, care-i provoacă angoase și claustrofobii, cu moldoveanul care face pipi și caca liber în fundul curții, în livada lui, sub un prun sau în spatele unui gard? Aer liber, aerisire naturală, prilej de meditație și de încropit idei noi, bună dispoziție lirică și… un mod sănătos de viață într-un cadru natural și politic la fel de sănătos!

Mihai CONȚIU