GUVERNUL A DUBLAT PREMIILE CÎȘTIGĂTORILOR OLIMPIADELOR ȘCOLARE

Guvernul a dublat premiile bănești pentru elevii care obțin locuri premiante la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale și pentru profesorii acestora.

Astfel, cîștigătorii concursurilor internaționale de nivel regional vor primi din partea statului 25 de mii de lei, iar pentru aceeași performanță obținută la o competiție de nivel mondial vor fi oferite 50 de mii de lei.

„Venim cu noutăți bune pentru elevii cu rezultate înalte și profesorii lor. Dublăm premiile care se acordă olimpicilor noștri. Majorăm normele de remunerare a persoanelor implicate în activitățile de evaluare în cadrul olimpiadelor și concursurilor republicane, regionale sau internaționale. Totodată, va fi majorată suma de bani alocată pentru cazarea elevilor, alimentație, asigurarea cu articole de birotică etc”, a spus ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

De asemenea, vor crește cu 67% normele de remunerare a persoanelor implicate în activitățile de evaluare în cadrul olimpiadelor și majorată suma alocată pentru organizarea în Republica Moldova a olimpiadelor și concursurilor regionale și internaționale.

Anual, la olimpiadele și concursurile republicane participă peste 3500 de elevi și profesori. În 2023, elevii moldoveni care au participat la olimpiade internaționale au obținut peste 50 de medalii și distincții.

Sursa: gov.md