GUVERNANTII SI-AU PROFESIONALIZAT MINCIUNILE AGRESIVE

Vicepremierul Andrei Spînu, Omul Spîn și Ion Creangă

De-a lungul timpului, am tot constatat că, deseori, numele purtat de un om îl și reprezintă în diferite tipologii ale existenței lui. Este și cazul d-lui Andrei Spînu, vicepremier și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova. E tare denumirea acestui Minister, nu-i așa? Dar și perversă! Dintre toate ”acțiunile lui ministeriale lucrative”, vom zăbovi doar asupra unei afirmații făcute care ne-a făcut părul vîlvoi. Ba nu, nu ”vîlvoi”, ci măciucă!

Grangurele acesta trecător, fiind vorba despre compensațiile oferite de Guvern la facturile pentru gaze, a emis o declarație care ne face să credem că atunci, probabil, ori era sub influența unor substanțe narcotice (chestie în care nu credem!), ori s-a adresat moldovenilor ca la niște boi! În realitate, afirmația lui are drept destinatar sponsorii occidentali ai ONG-urilor moldovenești care susțin la greu actuala guvernare.

Citiți și cruciți-vă! Fiind vorba despre, cum pomeneam, compensațiile oferite de Guvern la facturile pentru gaze, Spînu a spus: „În ultimele zile am primit mesaje de critică, dar și multe mesaje de încurajare, am văzut demersuri de solidaritate. Oamenii care își permit să achite un preț mai mare la gaz solicită să renunțe la compensații în favoarea celor vulnerabili”.

V-ați frecat la ochi? Nu, ați citit bine! Măi, oameni buni, începînd cu ”înțeleptul milionar” Ion Sturza, contiunînd cu Vlad Filat, Dumitru Diacov, Mihai Ghimpu, nedusul în pușcărie Pavel Filip, Dorin Chirtoacă, Anatol Țăranu, Roman Mihăieș și alții, chiar credeți că vreunul din cei enumerați renunță la așa ceva? Nimeni! Cu o excepție! Noi, iubite cititor! Noi, fiind săraci, gîndindu-ne că cineva este mai năpăstuit decît noi, am fi în stare de așa ceva! Afirmațiile astea, rețineți, le face Andrei Spînu, vicepremier și ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova!

Da, sigur, el își poate organiza o echipă care să-l susțină și să spună că procedează întocmai cum spune el, dar pentru cît timp?

Întrucît podul simbolizează trecerea de la o etapă a vieții la alta, tatăl îi dăruiește fiului pielea de urs și primele indicații despre noua lume: să se ferească de Omul Roș și de Omul Spîn, scria nemuritorul Ion Creangă în ”Povestea lui Harap-Alb”!

Mihai CONȚIU