GRUPA „NEBUNA” LA CM!

Argentina a fost prima, iar între Polonia și Mexic departajarea s-a făcut cu un gol în minutul 90+5

Miercuri, 30 noiembrie, în grupa C s-au disputat partidele Polonia - Argentina 0-2 și Arabia Saudită - Mexic 1-2.

Argentina a dominat autoritar partida contra Poloniei și, chiar dacă Leo Messi a ratat o lovitură la 11 metri, ”Pumele” s-au impus și au cîștigat grupa C, cu 6 puncte. În cealaltă partidă, Mexic a învins Arabia Saudită și trupa lui Gerardo Martino și Polonia au încheiat la egalitate de puncte, 4. Pînă în minutul 90+5 al duelului de pe Lusail Stadium aveau și golaveraj identic, 2-2. În plus, meciul direct s-a încheiat la egalitate, 0-0. Astfel, cele două echipe ar fi fost departajate după al 7-lea criteriu, cel al fair-play-ului. Doar că Al Dawsari a marcat în poarta Mexicului și a trimis Polonia în optimi.

Polonezii s-ar fi calificat și după criteriul fair-play-ului, cu 5 cartonașe galbene încasate în cele trei meciuri de la CM din Qatar, față de 7 primite de Mexic. În cazul în care echilibrul s-ar fi menținut și după al 7-lea criteriu, departajarea se făcea ”dîndu-se cu banul”.

În optimile de finală, Argentina va da piept cu Australia, în timp ce Polonia va întîlni campioana mondială en-titre Franța. În celelalte două meciuri din faza următoare stabilite pînă acum, Olanda va juca contra SUA, iar Anglia, împotriva Senegalului.

 

Messi, cel mai slab executant de penalty-uri de la Cupa Mondială!

Leo Messi (35 de ani) a ratat un penalty în meciul Polonia - Argentina, de la Campionatul Mondial din Qatar.

”Pumele” au dominat copios prima repriză a jocului cu Polonia, iar cu cinci minute înainte de pauză, Argentina a avut o mare șansă de a intra în avantaj la cabine.

Szczesny a avut o intervenție neregulamentară asupra lui Messi, iar centralul Danny Makkelie a indicat punctul cu var. Căpitanul Argentinei și-a asumat responsabilitatea executării penalty-ului, însă goalkeeper-ul polonez a ghicit intenția acestuia și a parat lovitura.

A fost al doilea penalty ratat de Leo Messi din trei ocazii la Campionatul Mondial și l-a egalat pe Asamoah Gyan (Ghana, două ratate din patru încercări) în topul jucătorilor care au irosit cele mai multe lovituri de pedeapsă la Cupa Mondială, din 1966 încoace.

93 de goluri în 167 de meciuri a adunat Messi la naționala Argentinei.

Sursa: digisport.ro