GHIMPU A ŞTIUT!

Chiar dacă este în groapă, încă mai este folosit

Luni, 22 Aprilie, Ghimpu, ştiindu-se încă protejat din umbră, şi-a plasat pe Blog un mesaj extrem de interesant. Parcă prin acest mesaj a vrut să declare ulterior: „V-am spus eu?” Într-o manieră bizară, mai ales sub aspectul accentului pus, ziarul democrat „Timpul” a preluat acest mesaj şi l-a plasat pe site la orele 17,46. Această preluare, deci, a fost operată înainte de a fi luată la fel de bizara hotărîre a Curţii Constituţionale în privinţa lui Vlad Filat. Textul scris pe Blogul lui Ghimpu este normal, adică fără accente grafice. Iată, însă, cum a fost cules în site-ul ziarului „Timpul”:

“Privet”, Vladimir Vasilievici!

 „Timp de patru ani de zile ai făcut tot posibilul ca să compromiţi numele Ghimpu, care de fapt nu îmi aparţine doar mie. Acest lucru l-ai făcut nu doar în faţa cetăţenilor Republicii Moldova, ci şi în faţa oficialilor din România, din ţările membre ale UE, inclusiv a oficialilor de la Bruxelles. Cea mai mare minciună pe care ai răspândit-o peste tot a fost aceea că Ghimpu este în “buzunarul” lui Plahotniuc. Ascultând împreună cu toţi cetăţenii declaraţiile tale de astăzi, dar luând în calcul şi tot ceea ce a votat fracţiunea PLDM în utima săptămână, vreau să te întreb: cine se află în buzunarul lui Vlad Plahotniuc, eu sau tu, Vlad Filat?

Timpul le pune pe toate la locul lor. Iar timpul tău, Vladimir Vasilievici, din fericire pentru cetăţenii Republicii Moldova, s-a terminat.”

A doua zi, pe 23 Aprilie, Ghimpu îşi plasează pe Blog următorul mesaj:

Bună dimineaţa, Vladimir Vasilievici!

„Sper că ai citit ce ţi-am scris ieri şi anume: ”Timpul le pune pe toate la locul lor. Iar timpul tău, Vladimir Vasilievici, din fericire pentru cetăţenii RM, s-a terminat”. Nu mai bine era să mergi cu picioarele pe pământ decât să te transformi într-un despot fapt care pune punct carierei tale politice. Păcat!” 

Aşadar, Ghimpu fusese informat! 

Pentru a afla cine l-a informat pe Ghimpu despre faptul că „timpul lui Filat a trecut”, spre a şti de ce Curtea Constituţională a luat o astfel de decizie, la baza căreia au stat dezbateri mult peste cele solicitate în sesizarea lui Ghimpu, trebuie să luăm în calcul şi faptul că PL fusese înlăturat efectiv de la Guvernare!

Ghimpu, fiind înlăturat de la guvernare şi de la masa oricăror negocieri, nu mai constituia „o sursă” la nivel înalt pentru cei care l-au susţinut şi nu au interesul ca să-l scape din mînă. Cine putea determina răsturnarea de situaţie produsă de CC? Nu, nu vă gîndiţi neapărat la Vlad Plahotniuc!

Gheorghe ROMAN