GHEORGHE CAVCALIUC, CITAT LA PCCOCS IN DOSARELE PETIC SI VERBITCHI

Gheorghe Cavcaliuc este citat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), la 5 noiembrie, pentru a fi audiat, în calitate de învinuit, în dosarele privind cauzele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, cele două dosare țin de înscenarea unui viol, în cazul Gheorghe Petic, și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, în cazul lui Ruslan Verbițchi.

Ambele cauze penale au fost fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției (pe atunci Gheorghe Cavcaliuc – șef adjunct al IGP, n.r.). În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sînt și persoane plasate în arest preventiv.

Gheorghe Cavcaliuc are statut de învinuit și a fost dat în urmărire în dosarul „verde de briliant”. El este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvîrșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, după ce, în luna aprilie a acestui an, mai mulți membri ai Partidului Acasă Construim Europa, pe care îl conduce, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru.

Cavcaliuc a părăsit Republica Moldova după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. De mai multe ori acesta a afirmat că se află la Londra, în interes de serviciu.

Sursa: IPN