GERMANIA - JAPONIA 1-2. O NOUA MARE SURPRIZA LA CUPA MONDIALA!

Al doilea șoc de la Campionatul Mondial: Japonia a învins-o pe Germania, scor 2-1, după ce a fost dominată copios peste 70 de minute. Un succes copy-paste după cel reușit de Arabia Saudită în fața Argentinei.

Germania a tremurat în startul partidei, cînd niponiii au marcat pe contraatac, dar Maeda era în ofsaid ('8). Apoi, nemții au preluat controlul total al partidei.

Mai întîi, Rudiger l-a „amenințat” pe Gonda cu o lovitură de cap ('17), Gundogan a vrut să plaseze de la 16 metri, dar șutul n-a avut forță ('28), astfel că tabela a rămas nemișcată. Pînă în minutul 33. Raum a fost faultat în careu de portarul Japoniei, penalty și transformare sigură de la 11 metri semnată de Gundogan ('33).

Putea fi chiar 2-0 la pauză, numai că Havertz se afla în afara jocului în prelungirile primului act, iar jucătorul lui Chelsea a marcat degeaba.

Germania a continuat o perioadă tăvălugul fără goluri și în repriza secundă. Honda s-a opus cît a putut, Musiala n-a cadrat o finalizare la capătul unei acțiuni individuale superbe ('52), Gundogan a trimis în bară ('60).

Incredibil însă, Japonia s-a trezit după minutul 70. Șutul lui Ito, deviat de Rudiger, a fost salvat de Neuer, apoi Sakai, ireal, n-a cadrat din cîțiva metri ('73)!

Banca Germaniei a amuțit în minutul 75. O centrare respinsă în față de Neuer a fost speculată perfect de Ritsu Doan, la pîndă pe 6 metri.

Germania a fost năucită de tot în minutul 83! Minge lungă, în spatele fundașilor, finalizată la colțul scurt de Asano ('83). Portarul lui Bayern, fără reacție, la fel ca Goretzka sau Gnabry. Die Mannschaft n-a mai avut forța să evite rușinea!