GARILE AUTO DIN CALARASI SI UNGHENI AU FOST RENOVATE

Lucrările de renovare a Gărilor auto din Călăraşi şi Ungheni au fost finalizate. Acestea au fost inspectate de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

„Este standardul minim de confort pentru cetăţeni, la care tindem să aducem toate gările auto din ţară. Deseori oamenii sînt nevoiţi să aştepte timp îndelungat transportul şi este obligaţia noastră să le oferim condiţiile necesare, ca să nu îngheţe iarna în clădirile afectate şi să se sufoce de căldură pe timp de vară”, a declarat Botnari.

Noua clădire renovată din Călăraşi cuprinde o sală de aşteptare, ghişeu pentru case de bilete, camera mamei şi copilului. De asemenea, au fost reabilitate instalaţiile sanitare, electrice, termice şi de telecomunicaţii. La gara auto din Ungheni a fost construită o sală nouă de aşteptare.

Prin intermediul întreprinderii de stat "Gări şi Staţii Auto", Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat anul trecut un plan de renovare şi modernizare a reţelei de gări auto din ţară, care au ajuns în stare deplorabilă.

Pînă acum a fost finalizată renovarea a cinci gări – Străşeni, Călăraşi, Ungheni, Făleşti, Floreşti, costul investiţiei fiind de cinci milioane de lei. În 2015 urmează să fie reconstruite gările din Glodeni, Cantemir, Gara Auto Centru din Chişinău şi va continua modernizarea Gării de Nord.