FUNCTIONARII DIN PARLAMENT VOR FI FAMILIARIZATI CU PRACTICILE EUROPENE

Experţi europeni vor fi prezenţi în Parlamentul de la Chişinău pentru a ajuta funcţionarii de aici să se familiarizeze cu practicile europene. Despre aceasta a anunţat pe 9 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere cu R. Moldova, eurodeputatul Andi Cristea.

Cristea a declarat că acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu al Parlamentului European de sporire a capacităţii administrative şi democratice a organului legislativ de la Chişinău.

„Parlamentul European este instituţia cu cel mai înalt nivel de ambiţie politică în ceea ce priveşte perspectiva europeană a R. Moldova. Semnarea Acordului de Asociere RM-UE nu este sfîrşitul unui proces, ci doar al unei etape care precede aderarea ţării la UE”, a declarat Cristea.

Europarlamentarul s-a referit şi la raportul de progres al ţării noastre pentru 2015, menţionînd că doar de autorităţile de la Chişinău depinde dacă Moldova va continua să rămînă „o poveste de succes.”

La rîndul său, vicepreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, Michał Boni, a afirmat că procesul de integrarea europeană „nu este doar unul politic şi economic, dar şi social, şi astfel este nevoie de o comunicare mai amplă cu societatea pentru a explica valorile europene”.

Conferinţa de pe 9 aprilie a fost organizată în contextul vizitei la Chişinău a conducerii Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM.