FUNCTIA DE PRESEDINTE AL PSRM A FOST DESFIINTA. IGOR DODON RAMINE DE ONOARE

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va fi condus de un Comitet Executiv Politic, din care vor face parte 5-7 persoane. Ei vor alege un secretar general al partidului, care va exercita funcția pe termen de un an. Fiecare dintre cei 5-7 membri ai Comitetul Executiv Politic al partidului va îndeplini prin rotație funcția de secretar general al partidului. Membrii Comitetului Executiv Politic vor fi aleși anul viitor de către Consiliul Republican al partidului. Noua redacție a Statutului PSRM a fost adoptată, sîmbătă, la Congresul al XVII-lea al partidului, transmite IPN.

În virtutea noilor prevederi statutare, funcția de președinte al partidului a fost desființată, iar Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al PSRM.

La congres au fost făcute totalurile celor zece ani de activitate a Partidului Socialiștilor, cu Igor Dodon președinte, și au fost trasate sarcinile pentru perioada următoare, într-un nou program politic adoptat.

PSRM face parte din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, aflat în opoziție în actualul Parlament al Republicii Moldova. Împreună, comuniștii și socialiștii au o fracțiune cu 32 de deputați.

Sursa: IPN