FRANTA - POLONIA 3-1. KYLIAN MBAPPE, OMUL MECIULUI

Franța s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după victoria clară împotriva Poloniei, scor 3-1. Peste 40.000 de spectatori au fost prezenți pe arena Al Thumama din Doha. Kylian Mbappe a fost omul meciului, reușind două goluri și o pasă decisivă. Franța a dominat jocul, raportul șuturilor pe poartă fiind 8-3 pentru campioana mondială en titre.

Olivier Giroud a deschis scorul în minutul 44, cu un șut din careu, plasat către colțul lung. Giroud (36 de ani, AC Milan) a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, cu 52 de goluri. Precedentul record era deținut de către Thierry Henry, 51 de goluri.

În repriza a doua, Kylian Mbappe a creat panică în apărarea Poloniei. Starul francez de la PSG a reușit dubla în minutele 74 și 90+1, cu execuții remarcabile. Kylian Mbappe este primul jucător din istorie care înscrie 9 goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini vîrsta de 24 de ani. Starul de la PSG va împlini 24 de ani pe 20 decembrie, la două zile după încheierea Cupei Mondiale din Qatar.

În minutul 90+7, Polonia a primit un penalty, pentru un henț al lui Dayot Upamecano, după consultarea sistemului VAR. Robert Lewandowski l-a învins pe Hugo Lloris abia din a doua încercare. Inițial, atacantul polonez a șutat previzibil, iar portarul francez a reținut mingea. Arbitrul dictează repetarea loviturii de la 11 metri, întrucît francezul nu se afla cu cel puțin un picior pe linia porții în momentul executării penalty-ului.

Franța merge în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar și va juca împotriva cîștigătoarei din partida Anglia – Senegal, programată în această seară, de la ora 21:00.

Pentru prima dată în istorie, Franța bifează trei ediții consecutive ale Cupei Mondiale în care ajunge cel puțin în faza sferturilor de finală (2014, 2018, 2022).

Sursa: digisport.ro