FOSTUL DEPUTAT VLADIMIR ANDRONACHI, PUS SUB INVINUIRE

Fostul deputat al Partidului Democrat, Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși sub învinuire în dosarul „frauda bancară”. Procuratura Anticorupție a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvîrșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, la demersul procurorilor, magistrații au eliberat pe numele fostului deputat un mandat de arestare, cu darea lui în căutare internațională. Soția și juristul acestuia sînt cercetați în libertate, avînd interdicția de părăsire a țării.

Pe 23 septembrie, Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, au efectuat mai multe percheziții într-un episod vizînd dosarul „frauda bancară”. Procurorii au descoperit fapte de spălare de bani, fiind sustrase aproximativ 32 de milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară. Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a fraudei bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.

În urma perchezițiilor au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă. Concomitent, Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile persoanelor vizate.

Sursa: IPN