Forțele armate ucrainene au doborît încă trei bombardiere ruseşti Su-34

Armata ucraineană a afirmat, Joi, că a doborît încă trei bombardiere ruseşti Su-34, cele mai recente succese anunţate de Kiev împotriva forţelor aeriene ale Moscovei, relatează Reuters.

"După operaţiuni de luptă de succes împotriva unei aeronave inamice în noaptea de 29 Februarie, încă două aeronave ruse au fost distruse: bombardiere Su-34 în sectoarele Avdiivka şi Mariupol", a scris în aplicaţia de mesagerie Telegram comandantul şef al Armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski.

Rusia, care şi-a început acum doi ani invazia la scară largă în Ucraina, nu a comentat deocamdată aceste afirmaţii, care nu au putut fi verificate imediat de Reuters.

Avdiivka, în Estul Ucrainei, a trecut sub controlul forţelor ruse mai devreme în Februarie, după o îndelungată bătălie. Oraşul-port Sud-estic Mariupol a fost cucerit de Rusia în Mai 2022.

Săptămîna trecută, Armata ucraineană a afirmat că Rusia a pierdut şase avioane în trei zile. După ce a primit sisteme de apărare aeriană avansate din Occident, Armata Ucrainei a devenit mai periculoasă pentru aviaţia rusă în zone din apropiere de linia frontului, deşi a suferit recent o serie de eşecuri pe cîmpul de luptă în Est.

Kievul acuză Moscova că vizează ţinte civile cu avioanele sale Su-34, mai ales în regiunea sudică Herson. Rusia a negat că atacă deliberat civili, deşi în raidurile sale au murit un mare număr de civili.