FINALA FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL “DUMITRU MATCOVSCHI”

Circa 130 de concurenţi din România, Ucraina şi Republica Moldova vor participa la etapa finală a Festivalului Internaţional de Poezie şi Cîntec “Dumitru Matcovschi”. Preselecţia participanţilor a avut loc on-line în perioada 10 septembrie – 15 octombrie.

Alina Ciobanu-Balan, director al festivalului, a specificat că la concurs s-au înscris peste 300 de pretendenţi. Etapa finală a celei de-a treia ediţii a Festivalului “Dumitru Matcovschi” va avea loc în perioada 19-20 octombrie, în satul de baştină al scriitorului - Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti.

În cadrul festivalului, se va organiza un concurs de poezie, creaţie proprie şi cîntec pe versurile lui Dumitru Matcovschi. Concurenţii vor fi împărţiţi în patru categorii de vîrste - de la 5 la 12 ani, de la 13 la 17 ani, de la 18 ani la 30 ani şi de la 31 ani în sus.

Cîştigătorii locurilor I, II şi III din fiecare categorie de vîrstă vor fi premiaţi cu diplome, cărţi ale poetului şi premii băneşti. Premiul Mare pentru secţiile cîntec şi creaţie proprie este de o mie de lei fiecare /77 dolari SUA/, iar la categoria poezie – de 800 de lei.

Sursa: Moldpres