FANATICII SANDU SI PAS, ”ASISTENTA” EXTERNA SI UN SCENARIU POSIBIL

Ce vor face dacă nu vor obține procentul dorit în alegeri?

Maia Sandu și PAS se bucură de o masivă susținere externă care nu are nimic de-a face cu realitățile și nevoile concrete ale Republicii Moldova și ale moldovenilor. În rîndurile care urmează, pornesc de la existența unor realități, fapte incontestabile pe care voi încerca să vi le prezint în continuare.

1. ”Partenerii externi” care susțin acum aceste două entități politice, Sandu și PAS, generic vorbind, l-au susținut, în 2009, și pe Filat și pe aliații lui. În 2009, ”partenerii externi” au dorit cu orice preț înlăturarea de la Putere a lui Voronin și a PCRM. Au reușit prin punerea în practică a scenariului sîngeros din 7 Aprilie 2009. S-a recurs la acest scenariu deoarece, la alegerile din 5 Aprilie, PCRM cîștigase, prin alegeri absolut corecte, 60 de mandate în Parlament. Doar ignoranții pot nega influența externă în desfășurarea evenimentelor din 7 Aprilie 2009, precum și realitatea că a fost vorba despre o lovitură de Stat. Fiind supuși presiunilor externe și conștienți că există riscul real ca Țara să fie aruncată într-un inevitabil război civil, Voronin și PCRM au decis repetarea alegerilor parlamentare pentru ca cei susținuți de către ”partenerii externi” să le cîștige.

2. Acum, Sandu și PAS sunt susținuți de către aproximativ aceiași ”parteneri externi” pentru a-i nimici pe Dodon și PSRM. Vor să marginalizeze PSRM la fel cum au făcut-o cu PCRM prin Plahotniuc. În acest scop, absolut toate ONG-urile finanțate din Occident, cele care cîndva îi susțineau pe Filat, în primul rînd, pe Mihai Ghimpu, cu precădere pe linie românească, și, ulterior, pe Plahotniuc, acum au trecut în tabăra celor care o susțin/finanțează pe Sandu și PAS. Pentru ca această finanțare ”să pară că nu există”, nemții de la Fundația Konrad Adenauer i-au cerut Maiei Sandu și PAS să acuze de presupuse finanțări obscure blocul electoral PSRM-PCRM, dar nu și PDM al lui Pavel Filip, Renato Usatîi ori partidul AUR importat din Romînia. Ca o paranteză, observați că Sandu și PAS nu prea mai vorbesc acuzator despre Plahotniuc, Andrian Candu, coruptul Pavel Filip și alții ”monitorizați” de la distanță de către Plahotniuc! De ce? Pentru că Sandu continuă să fie protejată/ajutată masiv de către Plahotniuc!

3. În contextul acestui sprijin masiv de care se bucură Sandu și PAS, ca și în 2009, ”partenerii externi” vor admite ORICE ca PAS să se impună în Parlament. Argumentul ”forte” justificativ pentru cei mulți care au înghițit manipulările sîngeroase din 7 Aprilie 2009, va fi acela că Sandu a cîștigat alegerile prezidențiale și, deci, e ”legitim” ca PAS să obțină același scor electoral. În acest scop, Occidentul va închide ochii în fața campaniei electorale ilegale declanșate deja de președinta Maia Sandu în favoarea PAS.

4. Nici accentul privitor la investițiile financiare care sunt pompate în PAS nu poate fi neglijat. Aceste investiții trebuie recuperate ”cumva”, în alte ”dimensiuni”, iar aici mă refer, așa cum am mai și făcut-o, la intenția ”partenerilor externi” de a transforma Republica Moldova într-un Stat ”client și subordonat” al agresivității neomarxiste a Corectitudinii Politice occidentale.

 

Cum vor proceda dacă, într-adevăr, moldovenii vor înțelege ce li se pregătește și nu-i vor vota?

Sandu și PAS știu prea bine că nu au nici o șansă ca să obțină o majoritate parlamentară ca să guverneze după bunul lor plac. Sandu vrea ca PAS să obțină o majoritate covîrșitoare în raport cu Usatîi ori PDM, dacă totuși ar trece pragul electoral. Avînd o majoritate covîrșitoare în raport cu aceștia, Sandu ar dori să dicteze regula jocului unei alianțe post electorale, făcută de pe poziții electorale dominante. E clar că ea își dorește, cu orice preț, un Parlament și un Guvern în subordinea ei exclusivă.

În consecință, dacă Sandu nu va fi satisfăcută de un rezultat favorabil/dominant al PAS, cu ajutorul Curții Constituționale, cu asistență occidentală favorabilă, va face tot posibilul ori ca să nu fie recunoscută legalitatea alegerilor din 11 Iulie, ori alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile și va perpetua instabilitatea politică, prin neacceptarea unei alianțe post-electorale neconvenabile ei, în scopul repetării alegerilor, exact cum s-a întîmplat după alegerile din 5 Aprilie 2009! Abia atunci oamenii chiar că vor trebui să-i ceară socoteală de un haos național provocat de ea cu premeditare!

Mihai CONȚIU