EX-PREMIER: “ESTE O FORMA, FARA DE PRECEDENT, DE INTIMIDARE PSIHICA”

Nu intenţionez să mă amestec în actul de justiţie, dar reţinerea unor rude apropiate ale unor politicieni, în pline negocieri, este o formă, fără de precedent, de intimidare psihică. O postare de acest gen a fost făcută de ex-prim-ministrul Ion Sturza pe pagina sa de facebook.

Referindu-se la situaţia social-politică din prezent, Ion Sturza a spus că, riscăm să rămînem fără salarii, pensii, în imposibilitate chiar de a face intervenţii chirurgicale de urgenţă, şi pe întuneric la propriu. “Ţara trebuie guvernată. Guvernată nu de iluzii, ci de cei care au primit, fie şi cam blejit, mandatul poporului la alegeri…”, a explicat el.

Omul de afaceri a făcut şi un avertisment: “Aş vrea să îi avertizez şi pe cei care doresc cu tot dinadinsul să mai adaoge o gaură, două în barca naufragiată: să nu o facem. Ne ocupăm de frustrări şi supărări după ce trece furtuna”.

În context, ex-premierul a declarat că “nici procurorii nu ar trebui să facă aluzii străvezii la adresa politicienilor implicaţi în negocieri. Dar nici politicienii să nu atace instituţiile statului cu mesaje demagogice şi populiste”.

„Şi încă ceva, nu intenţionez să mă amestec în actul de justiţie, dar reţinerea unor rude apropiate ale unor politicieni, în pline negocieri, este o formă, fără de precedent, de intimidare psihică. Justiţiarii nu trebuie să facă politică!”, a spus el.

Ion Sturza menţionat şi faptul “că unora la Chişinău nu le dă linişte „faima” lui Tsipras. Construiesc strategii anti-FMI şi EU pe axa Moscova-Pekin”. „Lăsaţi-o baltă! Casele voastre nu sînt pe Baikal, sînt la Geneva”, a conchis omul de afaceri.

Mihaela ROTARI (oficial.md)