ENDAVA CONTINUĂ DEZVOLTAREA STRATEGICĂ ŞI DESCHIDE UN NOU BIROU DE CONSULTANŢĂ ŞI VÎNZĂRI ÎN ATLANTA, STATELE UNITE

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a deschis un nou birou de consultanţă şi vînzări în Atlanta, SUA. Deschiderea face parte din strategia de extindere a Endava la nivel global, care pînă în prezent s-a concretizat în crearea de centre de dezvoltare în Europa de Est, în România, Republica Moldova şi Macedonia, cît şi deschiderea de centre de consultanţă şi vînzări în Europa de Vest şi Statele Unite, în Londra, New York, Frankfurt şi Glasgow. Operaţiunile centrului din Atlanta vor fi conduse de Denise Reese, care a preluat funcţia de Business Development Executive.

Endava a fost inclusă recent în topul celor mai bune 100 de companii de servicii externalizate la nivel mondial şi are un model de livrare de succes, bazat pe combinarea competenţelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în industrie deţinută pe pieţele ţintă. Compania are peste 1.500 de angajaţi în birourile din Londra, New York, Atlanta, Frankfurt, Glasgow, precum şi în centrele de livrare din Europa de Est.

reese.jpg

Denise Reese s-a alăturat Endava după ce a petrecut mai mult de 10 ani în departamentele de vînzări şi parteneriate strategice a mai multor companii mari de IT cu activitate internaţională. A ocupat funcţii atît în SUA cît şi în Europa, unde a fost implicată în încheierea unor parteneriate în valoare de milioane de dolari în principal cu clienţi din domeniile Retail, Transporturi şi Administraţie Publică.

Denise a obţinut un MBA în Management Strategic de la Henley Business School din Marea Britanie, iar pe perioada studiilor a căpătat experienţă în business-ul internaţional lucrînd în Hong Kong pentru diverse companii din zona Asia-Pacific. Una dintre pasiunile sale constă în implicarea în activităţi în folosul comunităţii, astfel că de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe organizaţii care derulează programe de dezvoltare a abilităţilor de leadership în rîndul femeilor. În prezent, ea deţine funcţia de Preşedinte al Fundaţiei Women in Technology (WIT), divizia filantropică a Women in Technology, Inc.

 „Endava este o organizaţie cu spirit antreprenorial şi care se dezvoltă rapid. Am fost încîntată de oportunitatea de a contribui la consolidarea prezenţei Endava pe piaţa din Atlanta şi am simţit că valorile companiei rezonează cu valorile mele. A fost oportunitatea perfectă la momentul potrivit şi pe care nu am putut să o refuz! Mă voi concentra pe creşterea bazei noastre de clienţi, precum şi pe dezvoltarea relaţiilor cu clienţii existenţi, construind în acelaşi timp parteneriate strategice care vor stimula creşterea continuă. Obiectivul nostru este de a transforma Atlanta într-o locaţie strategică pentru Endava şi de a crea un model de succes care să poată fi reprodus pe măsură ce ne vom creşte prezenţa în SUA”, a spus Denise Reese.

„Denise este un lider dinamic şi inovativ, iar experienţa sa va juca un rol important în consolidarea poziţiei noastre pe piaţa americană. Modelul de livrare din centrele din Europa de Est, ce permite furnizarea de servicii offshore la un nivel ridicat de calitate şi productivitate, a atras interesul clienţilor mari de la nivel internaţional, astfel că vom continua să ne concentrăm pe acest model ca motor principal pentru extinderea prezenţei noastre în America de Nord”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Cotterell.jpg

Compania beneficiază de colaborarea cu clienţi care solicită proiecte IT complexe, în completare la locaţiile de offshore tradiţionale, dar şi pentru externalizarea în Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern. Într-o piaţă de outsourcing IT aflată într-o creştere exponenţială şi care trece printr-o schimbare majoră odată cu maturizarea modelelor operaţionale, Endava are profilul partenerului IT căutat de clienţi – un furnizor care poate îndeplini cerinţe specifice şi se poate adapta uşor pentru a opera într-un mediu aflat în continuă schimbare. Anul trecut, 87% din proiectele Endava au fost livrate de centrele din Europa de Est, care sînt foarte bine poziţionate pentru a oferi suport clienţilor la nivel internaţional, beneficiind de existenţa unei comunităţi IT cu competenţe ridicate, competenţele lingvistice şi apropierea culturală, respectiv fusul orar compatibil cu cel al clienţilor şi conexiunile bune pentru zboruri către marile capitale europene.

Kumail.jpg

Kumail Jetha, Director Operaţional Endava, oficiul din Chişinău a adăugat: “Endava Moldova are un portofoliu divers de clienţi internaţionali în principal din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite. Echipele noastre livrează soluţii tehnice complexe în dezvoltare software, management aplicaţii software, testare software automată şi pentru aplicaţii mobile. În prezent 40% dintre clienţii noştri pentru care livrăm proiecte din sediul din Chişinău sînt din Statele Unite şi intenţionăm să creştem numărul lor prin deschiderea noului sediu din Atlanta şi prin extinderea noastră în continuare în America de Nord”.

Peste 60% din veniturile Endava provin din proiecte livrate clienţilor din industria serviciilor financiare – în special din domeniul plăţilor electronice, asigurărilor şi serviciilor bancare. Restul veniturilor sînt generate de colaborarea cu clienţi din domeniul media & publishing, retail, telecomunicaţii, pentru care Endava deţine o expertiză avansată.

Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT înfiinţată în anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajaţi în 11 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Germania, România, Republica Moldova şi Macedonia, şi o cifră anuală de afaceri de peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii, media şi publishing.

Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicaţii Software, Servicii Cloud.

http://www.endava.com