Emoţionant

Povestea băiatului care zîmbeşte mereu

James Edgar suferă de o boală neurologică numită sindromul Angelman, iar unul dintre efectele afecţiunii este că băiatul în vîrstă de 11 ani rîde sau zîmbeşte mereu.

Cu toate că este mereu vesel, băiatul are mari probleme de învăţare şi nu poate vorbi. În ciuda tuturor piedicilor, copilul comunică prin intermediul unui iPad şi spune poveşti. Sindromul Angelman este o dereglare a cromozomilor, care provoacă probleme de învăţare. Este o boală neurologică rară, iar cei care suferă de ea se entuziasmează foarte uşor şi rîd sau zîmbesc permanent.

"James este un copil atît de vesel şi de iubitor. Însă are nevoie mereu de ajutor pentru că nu ştie ce este pericolul. Chiar dacă pare mereu fericit, el trăieşte şi alte emoţii, cu toate că nu le arată", a spus mama băiatului, citată de Daily Mail.

James nu poate vorbi, însă se exprimă cu ajutorul unui iPad. "Tehnologia este uluitoare. Ne-a ajutat enorm. Băiatul meu stă mereu pe YouTube. Familia noastră este fericită şi acceptăm orice provocare care ne stă în cale. Nu aş vrea să îl schimb. Este cine este", a adăugat mama.

EVZ.RO