Emiratul Dubai suspenda operatiunile neesentiale timp de o luna si programul de divertisment live

Emiratul Dubai a suspendat operaţiile neesenţiale timp de o lună şi programul de divertisment live în hoteluri şi restaurante pînă la o notificare ulterioară, pe fondul creşterii numărului infecţiilor cu coronavirus în hub-ul comercial din Orientul Mijlociu, relatează joi Reuters, potrivit agerpres. Decizia de a amîna anumite intervenţii chirurgicale, care a intrat în vigoare Joi, la miezul nopţii, şi ar putea fi prelungită, vizează asigurarea pregătirii unităţilor de sănătate pentru gestionarea cazurilor de COVID-19, a declarat într-o circulară autoritatea de sănătate din Dubai.

Departamentul turismului din Dubai a emis o circulară, consultată de Reuters, ce suspendă programul de divertisment în hoteluri şi restaurante după o creştere a încălcărilor precauţiilor legate de coronavirus. Numărul cazurilor zilnice în Emiratele Arabe Unite (EAU) a atins un record de 3.506 Miercuri, cel mai mare număr în regiunea arabă a Golfului, unde bilanţul zilnic în fiecare dintre celelalte cinci state a scăzut sub 500.

EAU nu prezintă o defalcare a infecţiilor în fiecare Emirat.

Străinii s-au adunat în Dubai, un hub internaţional de călătorii care se pregăteşte să primească 25 milioane de vizitatori pentru o expoziţia universală ”Expo 2020 din Octombrie”, chiar dacă alte ţări au impus noi lockdown-uri.

Emiratele Arabe Unite au ridicat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19, dar purtarea măştii în public şi distanţarea socială sunt încă necesare. Marea Britanie a scos în această lună Emiratele Arabe Unite de pe lista coridoarelor sale de călătorie din cauza creşterii numărului infecţiilor.

Declan O’Sullivan, un muzician irlandez care trăieşte în Dubai, a reluat spectacolele live în August. El spune că evenimentele şi veniturile reprezintă 30% pînă la 40% din ceea ce erau înainte de pandemie, dar este mulţumit că are ocazia să lucreze.

Statul din Golf şi-a intensificat campania de imunizare cu scopul de a vaccina mai mult de 50% din populaţia de aproximativ 9 milioane de locuitori, dintre care majoritatea sunt expatriaţi, înainte de sfîrşitul lunii Martie.

Dubaiul a aprobat vaccinul dezvoltat de Sinopharm China National Pharmaceutical Group şi l-a pus la dispoziţia publicului larg. Dubaiul inoculează de asemenea oamenii cu vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech.